Jump to content

Уязвимост (CVE-2023-30788) за маршрутизатори на MikroTik

msboy

Recommended Posts

• msboy changed the title to Уязвимост (CVE-2023-30788) за маршрутизатори на MikroTik
  • Administrator

Да му мислят тези, които не ъпдейтват редовно бордовете и не ползват портнок за услуги от към публична страна !

Аз съм от тези, които си ъпгрейдват редовно рутерите ,но не използвам почукване  на портове ,значи влизам в тази графа и аз . Трябва да прочета как става това с въпросното почукване . 

• Administrator
преди 11 минути, ianiovski написа:

Аз съм от тези, които си ъпгрейдват редовно рутерите ,но не използвам почукване  на портове ,значи влизам в тази графа и аз . Трябва да прочета как става това с въпросното почукване . 

Не е задължително достъпа до рутера да е директно изложен от публична страна, a може да е през любимия VPN 😉

P.S. Ето дори BTH дава възможност за бързо и лесно добавяне не впн връзка чрез QR на любимото мобилно устройство!

• Like 1

В случая трябва да затворя въпросният порт към Микротика на вън и да си го достъпвам през VPN с локалните адреси нали ? 

А това с QR кода не знам как стоят нещата ,но гледам ,че го има като функционалност в новият Winbox ,но като тръгна да го ъпгрейдвам, ми изтегля файла и ми изписва следната грешка

Error: Upgrade file was corrupted

• Administrator
преди 6 минути, ianiovski написа:

В случая трябва да затворя въпросният порт към Микротика на вън и да си го достъпвам през VPN с локалните адреси нали ? 

А това с QR кода не знам как стоят нещата ,но гледам ,че го има като функционалност в новият Winbox ,но като тръгна да го ъпгрейдвам, ми изтегля файла и ми изписва следната грешка :

Сваля и ръчно се подменя WinBox в последната си версия 3.39 ! QR кда се вижда също и в терминал, но трябва да си с резолюция на монитора по-голяма от HD !

Преди 10 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Да му мислят тези, които не ъпдейтват редовно бордовете и не ползват портнок за услуги от към публична страна !

Тук съм 50/50 защото при новите ъпдейти при някой бордове има и бъгове които пречиняват главоболия.

Analog Audio™

• Administrator
преди 5 минути, master написа:

Тук съм 50/50 защото при новите ъпдейти при някой бордове има и бъгове които пречиняват главоболия.

Да, случвало се е и в стейбъл рилийзите да има пропуски и главоболия с някои функционалности за това и аз не бързам с бързи ъпдейти, но обикновения потребител едва ли са го засягали много ползвяайки стандартна конфигурация.

На 28.07.2023 г. at 8:24, JohnTRIVOLTA написа:

Да, случвало се е и в стейбъл рилийзите да има пропуски и главоболия с някои функционалности за това и аз не бързам с бързи ъпдейти, но обикновения потребител едва ли са го засягали много ползвяайки стандартна конфигурация.

Aз имах предвид когато е за по отговорни неща. То това важи и за други марки където е имало сериозни гафове, чак да не можеш да се логнеш в устройството.

Analog Audio™