Jump to content
  • 0

Настройка на Mikrotik RB941-2nD Classic hAP lite с 2 броя AP

vladko.46

Question

Здравейте,

купих си рутер Mikrotik RB941-2nD Classic hAP lite 
и 2 броя Mikrotik RB cAP lite RBcAPL-2nD. Въпроса ми е следния. При положение, че искам да усиля сигнала в двора на къщата как ще е по-добре, да пусна кабел от рутера в момента, който е към Микротик-а и от там да пусна кабели за АП-тата. И ако може съвет как да ги настроя.. от 2 дни чета и ровя в интернет , но за момента без успех.

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Здравейте,

Моделите, които сте закупили са от нисък клас и не са със силно радио. Всяко AP ще бъде захранено с кабел посредством PoE адаптера в комплекта. Избирате място където ще бъде поставен hAP Lite, разклонител за три захранвания и в неговите етернет порове ще се свържат PoE адаптерите. Лан кабелите съответно до всеки cAP Lite поставени на оптимално място според вашите виждания. Безжичната мрежа е хубаво да се управлява централизирано, да има само едно име и евентуално да се нагласи нещо, като роуминг с акцес листа и силата на сигнала на свързване. Може и като три различни мрежи да се настрои всяко AP самостоятелно, въпрос на лични предпочитания. Не на последно място е добре да се съобразите и да ползвате различни канали за всяко AP, като 1,6,11 при 20MHz или при 20/40MHz 1ви Ce, 7ми еС и 13ти еС, като 1ви и 7ми канал ще ползваш за отдалечените APта, а 13ти канал за основното/рутера.

• 0

Значи да си запазя стария рутер дето е. Идеята ми р този рутер микротик да е горе на тавана захранен с кабел от главния и от микротика да опъна кабели до отделните ап-та. 

• 0
  • Administrator
преди 9 минути, vladko.46 написа:

Значи да си запазя стария рутер дето е. Идеята ми р този рутер микротик да е горе на тавана захранен с кабел от главния и от микротика да опъна кабели до отделните ап-та. 

Не сте споменали , че имате друг рутер! Тогава ползвате hAP Lite , като суич+АП т.е. рисетвате рутера без конфигурация, създавате един бридж и всичкик интерфейси поставяте в него, по подобие на cAP Lite само че там има един единствен етернет порт!

• Like 1