Jump to content
  • 0

Проблем с Persistent Routes Windows 11

ianiovski

Question

Здравейте ,имах 4 разписани маршрута към 4 различни мрежи и всичко работеше без проблеми с месеци . Обаче днес установявам ,че нещата не работят и нямам достъп до мрежите . С друг компютър със същите разписани маршрути всичко си работи както трябва . Нищо не съм пипал по мрежовите руутове на Микротиците , а по PC единствената промяна за която се сещам е инсталирането на VirtualBox . Дейнсталирирах VirtualBox , изтрих разписаните маршрути, въведох ги на ново и промяна няма ,рестартирах компютъра,но без успех . Някаква идея какво се е слушило на въпросното PC и защо не ми възприема маршрутите ? Дори като пускам tracert не търси към разписаният гейт ,а към стандартният си за към интернет .

Примерно : route add -p 192.168.3.0 mask 255.255.255.252 192.168.1.10

А стандртният ми GW на рутера на виваком е 192.168.1.1 и компютъра започва да търси към него въпросната мрежа .

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Какво значи "Разписани"?

Поне да беше добавил един 

route print -4

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Screenshot 2023-06-11 125932.png

Screenshot 2023-06-11 130004.png

P.S. И това не мога да си обясня ,един път имам пинг към 192.168.3.1 и си търси през гетйа 1.10 ,друг път нямам и си търси към 1.1    И защо към 192.168.3.10 нямам пинг и търси мрежата към 1.1

Screenshot 2023-06-11 130603.png

Edited by ianiovski

• 0

Оправих се с проблема с 192.168.3.0 мрежа след тестовете съм въвел за маска 30 вместо 28 и от там ми режеше .10 адрес . Обаче преди това не ми работеха всичките маршрути при положение ,че нищо не бях пипал по настройките на мрежата . 

• 0

Днес стана същата работа след пускането на компютъра . Последното нещо което съм правил е да отворя порт от VirtualBox  за SSH до Ubuntu Server  (HostPort 12222  GuestPort 22 ). Интересното е че дори към микротика в нас имам пинг , обаче като тръгна да влизам с  192.168.1.10: порта  и пак не става . Може би е нещо свързано с портовете ...... знам ли !?

Screenshot 2023-06-14 091841.png

• 0
  • Administrator

Ти виртуалката в бридж или NAT я пускаш?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Ами по дефоулт е на NAT .

Днес нямах пинг към нито една мрежа , оставих компютъра така без да го пипам и след това той е заспал . Пускам го и вече си имам пинг към мрежите ........ не знам какво се случва . 

П.С. А преди да изляза от нас изтрих портовете на виртуалката и не се оправи и след това заспа . 

Edited by ianiovski

• 0

Проблема продължава и се проявява от само себе си ? Някакви идеи ? 

Windows 11

• 0

Мисля ,че открих проблема какъв е бил ,отворил съм два едни и същи порта за Winbox-a  единият е TCP ,а другият UDP . Изтрих UDP и за сега нещата се оправиха :)