Jump to content

WDS на hAP ax3

sysroute

Recommended Posts

Здравейте,

Използвам hAP ax3 като основен рутер и бих искал да добавя стария RB751U-2HnD към него чрез WDS. Възможно ли е, тъй като не видях опция за WDS в wifiwave2? Разбира се имам предвид само 2.4Ghz.

Благодаря!

• Administrator
Преди 1 час, sysroute написа:

Здравейте,

Използвам hAP ax3 като основен рутер и бих искал да добавя стария RB751U-2HnD към него чрез WDS. Възможно ли е, тъй като не видях опция за WDS в wifiwave2? Разбира се имам предвид само 2.4Ghz.

Благодаря!

Няма WDS при Wave2 пакета, но не ви е нужно да го ползвате, защото спокойно може да ползвате RB751U-2HnD , като Repeater за 2.4GHz радио, понеже и двете са Микротик и ще имате l2 свързаност!

Edited by JohnTRIVOLTA

Благодаря за отговора!

В момента е конфигурирано точно по този начин, но за съжаление не ми харесва как работи. Когато се местя с телефона от една в стая в друга, забелязвам че връзката прекъсва. Използвах долния линк като ръководство:
https://mikrotrik.com/how-to-setup-mikrotik-wifi-router-as-repeater-mode/

• Administrator
Преди 1 час, sysroute написа:

Благодаря за отговора!

В момента е конфигурирано точно по този начин, но за съжаление не ми харесва как работи. Когато се местя с телефона от една в стая в друга, забелязвам че връзката прекъсва. Използвах долния линк като ръководство:
https://mikrotrik.com/how-to-setup-mikrotik-wifi-router-as-repeater-mode/

В линка който давате, радиото е сетнато в Station pseudobridge mode , това е когато радиото на рутера, който ще повтаряте е на различен вендор от микротик/router os/. Когато е между два рутера на микротик се ползва Station bridge mode! Ако мислите , че има прекъсвания т.е. се свързва ту за основното радио, ту за повторителското, може да про бвате като на второто радио сменете името/SSID/ или добавете някоя цифра за да е различно от основното!

Edited by JohnTRIVOLTA

Пробвах да променя repeater-a от Station pseudobridge на Station bridge, но не работи по този начин. Предполагам че не трябва да правя нещо допълнително и на основното устройство? Ще пробвам и съвета който ми дадохте с промяната на SSID-то.

Благодаря!