sysroute Posted May 4, 2023 Report Share Posted May 4, 2023 Здравейте, Използвам hAP ax3 като основен рутер и бих искал да добавя стария RB751U-2HnD към него чрез WDS. Възможно ли е, тъй като не видях опция за WDS в wifiwave2? Разбира се имам предвид само 2.4Ghz. Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JohnTRIVOLTA Posted May 4, 2023 Administrator Report Share Posted May 4, 2023 (edited) Преди 1 час, sysroute написа: Здравейте, Използвам hAP ax3 като основен рутер и бих искал да добавя стария RB751U-2HnD към него чрез WDS. Възможно ли е, тъй като не видях опция за WDS в wifiwave2? Разбира се имам предвид само 2.4Ghz. Благодаря! Няма WDS при Wave2 пакета, но не ви е нужно да го ползвате, защото спокойно може да ползвате RB751U-2HnD , като Repeater за 2.4GHz радио, понеже и двете са Микротик и ще имате l2 свързаност! Edited May 4, 2023 by JohnTRIVOLTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
sysroute Posted May 4, 2023 Author Report Share Posted May 4, 2023 Благодаря за отговора! В момента е конфигурирано точно по този начин, но за съжаление не ми харесва как работи. Когато се местя с телефона от една в стая в друга, забелязвам че връзката прекъсва. Използвах долния линк като ръководство: https://mikrotrik.com/how-to-setup-mikrotik-wifi-router-as-repeater-mode/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JohnTRIVOLTA Posted May 4, 2023 Administrator Report Share Posted May 4, 2023 (edited) Преди 1 час, sysroute написа: Благодаря за отговора! В момента е конфигурирано точно по този начин, но за съжаление не ми харесва как работи. Когато се местя с телефона от една в стая в друга, забелязвам че връзката прекъсва. Използвах долния линк като ръководство: https://mikrotrik.com/how-to-setup-mikrotik-wifi-router-as-repeater-mode/ В линка който давате, радиото е сетнато в Station pseudobridge mode , това е когато радиото на рутера, който ще повтаряте е на различен вендор от микротик/router os/. Когато е между два рутера на микротик се ползва Station bridge mode! Ако мислите , че има прекъсвания т.е. се свързва ту за основното радио, ту за повторителското, може да про бвате като на второто радио сменете името/SSID/ или добавете някоя цифра за да е различно от основното! Edited May 4, 2023 by JohnTRIVOLTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
sysroute Posted May 4, 2023 Author Report Share Posted May 4, 2023 Пробвах да променя repeater-a от Station pseudobridge на Station bridge, но не работи по този начин. Предполагам че не трябва да правя нещо допълнително и на основното устройство? Ще пробвам и съвета който ми дадохте с промяната на SSID-то. Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts