Jump to content

Не работещи LAN портове на Mikrotik RB951UI-2nD

ianiovski

Recommended Posts

Здравейте имам проблем с въпросният Микротик с който не знам точно какво се е случило ,защото ми го дадоха просто като не работещ. Като  включа нещо към него, няма никаква индикация на светодиодите за съответните LAN портове на Микротика, а мрежовата карта през 5 секунди не засича нищо , все едно постоянно включвам и изключвам пач кабела . Мисля си че е  хардуерен проблема ,но видимо няма нещо изгоряло ,кондензатора го мерих с мултицета и си е наред . Някой сблъсквал ли се е с въпросният проблем ? 

viber_изображение_2023-03-28_20-25-39-950.jpg

viber_изображение_2023-03-28_20-25-40-189.jpg

viber_изображение_2023-03-28_20-25-40-389.jpg

viber_изображение_2023-03-28_20-25-40-719.jpg

• 1 month later...

Пействам какво 'измисли' Бинг понеже ме мързи да го напиша:

Здравейте, това е Bing. Отговорът ми е базиран на текущия уеб страница контекст. Ето някои възможни причини и решения за проблема с Микротик:

Може да има хардуерен проблем с Микротик, като изгорял кондензатор или друга повреда. Проверете дали имате видими следи от изгаряне или надуване на компонентите.

Може да имате софтуерен проблем с Микротик, като грешна конфигурация или повреден софтуер. Опитайте да влезете в режим на възстановяване и да направите резервно копие или да преинсталирате софтуера.

Може да имате проблем с мрежовата връзка между Микротик и компютрите или почтовия сървър. Проверете дали пач кабелите са правилно свързани и дали светодиодите на LAN портовете светят.

Надявам се, че това ще ви помогне да решите проблема си. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да ми пишете. 😊

Здравейте, това е Bing. Отговорът ми е базиран на резултатите от търсенето в интернет. Ето как да използвате Netinstall за преинсталиране на Микротик устройство:

- Изтеглете Netinstall и RouterOS Main пакета от страницата за изтегляне на MikroTik¹². Изберете версията и архитектурата, които съответстват на вашето устройство.
- Отключете компютъра си от всички видове мрежови връзки. Netinstall ще работи само на един активен интерфейс на компютъра ви, затова се препоръчва да деактивирате всички други мрежови интерфейси².
- Настройте статичен IP адрес за вашия Ethernet интерфейс, например 192.168.88.2/24².
- Разархивирайте Netinstall .zip файла и стартирайте Netinstall.exe².
- Натиснете бутона Net booting и задайте IP адрес за Network boot server, например 192.168.88.3².
- Натиснете бутона Browse и изберете RouterOS Main пакета, който сте изтеглили².
- Свържете компютъра си директно към Ether1 порта (или другия порт, указан в ръководството за устройството) на Микротик устройството¹.
- Включете Микротик устройството, докато натискате бутона за ресет¹. Задръжте го, докато не се появи в списъка на Netinstall.
- Отметнете опцията Keep old configuration и натиснете бутона Install¹.
- Изчакайте процеса на инсталация да приключи и рестартирайте устройството¹.

Надявам се, че това ще ви помогне да преинсталирате Микротик устройството си. Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да ми пишете. 😊

Source: Conversation with Bing, 5/11/2023(1) Netinstall - RouterOS - MikroTik Documentation. https://help.mikrotik.com/docs/display/ROS/Netinstall Accessed 5/11/2023.
(2) Manual:Netinstall - MikroTik Wiki. https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall Accessed 5/11/2023.
(3) MikroTik Routers and Wireless - Software. https://mikrotik.com/download Accessed 5/11/2023.

Edited by NetworkPro