Jump to content

IPV6

Асен Нейков

Recommended Posts

Може ли някой колега с опит в IPV6 да сподели опит и добри практики, както и основни насоки за имплементиране върху микротиците. Не намерих подобна тема

Преди 1 час, Асен Нейков написа:

Може ли някой колега с опит в IPV6 да сподели опит и добри практики, както и основни насоки за имплементиране върху микротиците. Не намерих подобна тема

Тема може да няма, но колегата го е описал добре - https://itservice-bg.net/ipv6-dhcp-server-dhcp-client-slaac/

• Administrator

Той сигурно иска само да пробва, с tunelbroker-a безплатно може да си вдигне 6to4 тунел с по известните марки рутери - разбира се включително и с MikroTik.

Тук съм дал пример с OpenWRT но след като се регистрираш в сайта, ще ти предложи конфигурация и за MikroTik.

https://itservice-bg.net/openwrt-ipv6-luci-6in4-he-net/

• Like 2

Благодаря за линка, теоретично си отговорих на повечето въпроси.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 1 year later...

Здравейте,

имам доста добавени IPV4 адреси в address list и правилата на firerwall-а се съобразяват с тях. От скоро обаче от виваком взеха да назначават IPV6 адреси на PON-a си и сега не мога да ги разреша през firewall-a. Мога да използвам IPV6 firewall обаче означава да задам IPV6 адреси и на компютрите зад него. По-специално имам два Windows server 2008 и не ми е ясно какво ще се газира? Отделно за да работи IPV6 firewall, трябва да ли да имам външен, реален IPV6 адрес ?   Някой да имам подобен проблем? 

Edited by dido1984

• Administrator

@dido1984 Силно ти препоръчвам да замениш 2008-цата с нещо актуално че ще патиш,

RDP не е спънка да достъпят мрежата понеже няма пач, а последствията са пагубни.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

@111111  благодаря за мнението. Наясно съм проблемите, но клиентът е твърдоглав и не иска да променя схемата, а и си плаща за дяволията.

При сегашаната ми конфигурация не съм имал проблеми повече от 8 години.

Естествено преди да нафилтря RDP ми хакнаха едната машина !