Jump to content

Помощ относно настройка на NANOSTATION 5


Jichko

Recommended Posts

Здравейте, да си призная имам слаби познания в областта на мрежите и досега съм боравил с у-ва, които не са изисквали сериозно конфигуриране. 

На мой приятел му изгоря едното от двете у-ва - CPE TP LINK ТL WA7210N, което над 4г. бачкаше без проблеми. Сега разполагам с две евтини и втора употреба nanostation 5, но определено удрям на камък с настройката им. До едното ще има пуснат кабел до рутера му, а другото е на 3-4км и има вързан двр към него. 

У-то до рутера му си мисля, че трябва да е настроено в complience mode, на Wifi - на Station , а в Network менюто да е на рутер / или бридж?, респ. у-то до двр да е на WDS station и в bridge режим. Но както и да го въртя нямам опция в която да задам едната антена да ми направи WLAN мрежа, към която да се свържи/бриджне втората антена. Единствена опция като се пробвам да ги настроя вкъщи е че при търсенена мрежи /5гхц/ ми вижда вивакомския рутер и евентуално мога да се вържа безжично към него, но не съм сигурен дали наностейшъна може да репиитне този сигнал/мрежа, така че втората антена да я хване. Това на пробите вкъщи дори и да стане, не мисля че ще проработи на обекта, където рутера е само на 2.4гхц. Моля за съвет и дали не е по-добре да купя едно ново 2.4гхц  cpe на tp link, макар и да е по-скъпо като вариант?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Виж дали това ще ти помогне.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, много е лесно: 1 това, което е в неговия рутер настройваш да е в режим на AP  другото което е към dvr-a да е в режим station. Естествено SSID-а е еднакъв. Мрежата и на двете е една и съща примерно АП-то да 192.168.1.2, а station-a 192.168.1.3. Country Code и за двете да е еднакъв. Така имаш връзка между твоя рутер и двр-а.И това е. Вече 9 години работят и се държат стабилно. Ако след station-a няма друго устройство а само двр-а и той е в същата мрежа всичко би следвало да е наред.

Дано съм ти бил от полза.

Редактирано от babula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.