Jump to content

Често ли ви забива AP,SWITCH,Pico или др. от токови удари/лошо ел. захр.

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Идеята е там където няма UPS ами е адаптер - > консуматор, Или пое базова станция -> лан мрежа -> пое конвертор -> консуматор.  

15 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Идеята е там където няма UPS ами е адаптер - > консуматор, Или пое базова станция -> лан мрежа -> пое конвертор -> консуматор.

При мен често се случва затова искам да видя как е при другите.... :) Предварително благодаря!

най-евтиното и работещо решение (15лв)- седмичен програматор спира на всеки 3 часа за 1 минута.

Мисля да е изкарам по-евтино решение като модул за 12В 1-2А. Ще има следните параметри:

- защита от пренапрежение ( над 14,4В) на входа.

- защита от пренапрежение ( над 14,4В) на изхода ( ако върне от консуматора ).

- защита от променлив ток на входа

- защита от обратен ток на входа

- защита от късо съединение на изхода ( възстоновяема )

- защита от претоварване ( над 2А )

- индикатор за налично входно както и за изходно напрежение

Схемата изключва товара ( суйча/АП то) ако напрежението падне под 8В (при напрежение под тази стоийност въобще не вкючва товара поради вероятност от болкиране )  дори за част от секундата след което изчаква няколко секунди и тръгва т.е. прави рестарт при срив на напрежението за момента при тестовете показва много добри резултати но ще продължим с тях поне 1 месец... Размерите на прототипа са колкото кибритена кутийка и се надявам да станат по малки.

Идеята на да се слага там където не е рентабилно да има UPS пък все пак не е приятно да забиват.. :)

След малко излиза първата версия на платката в завършен вид но докато излезе направих по добра. Размерите са приблизтелно 3,5см на 2см ??? .

• Administrator

сега очакваме видео с продукта в гънещ платката опасен ток и сходни ситуации

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• Administrator

При мен често се случва затова искам да видя как е при другите.... ??? Предварително благодаря!

рядко се случва ама много рядко, зависи как си си оразмерил мрежата, а там където няма упс имам на няколко места централни захранвания импулсни от захранване.ком , те имат функция за рестарт при пад на напрежението или претоварване.

А пико до сега не е забивало при мен :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Тази версия която мислех за крайна ( тя си работи отлично). Но реших в последствие да заместя стопяемия предпазител с електронен при което печеля място от една страна но и по-висока надежност и най-важното възвращаемост.

• Administrator

Тази версия която мислех за крайна ( тя си работи отлично). Но реших в последствие да заместя стопяемия предпазител с електронен при което печеля място от една страна но и по-висока надежност и най-важното възвращаемост.

и аз си търсех такива предпазители я дай едно рамо .

Не отговарям на постове написани с шльокавица!