Jump to content
  • 0

Проблем със SMTP и Netwach

ianiovski

Question

Здравейтe имам проблем със изпращането на мейли при отпадането на порт. Настроил съм си коректно настройките на мейла при което успешно си изпращам мейл ръчно . След това от Netwatch  си въвеждам IP адреса на порта на компютъра в случая 192.168.1.3   Simple  и на подменюто Down слагам този скрипт :   

Цитат
/tool e-mail send to=profil@gmail.com subject="email test" body="email test" start-tls=yes

Изключвам ръчно порта или рестартирам целият Микротик ,но не ми изпраща мейл . Къде бъркам ? 

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Сега видях в логовете ,че проблема със изпращането е ot DNS . Изписва ми DNS resolve failed . Иначе съм му въвел DNS 8.8.8.8 , 8.8.4.4 и динамично си ми е въвел 192.168.3.1 . Микротика се намира зад рутер на Виваком . Въвел съм му в Firewall  правилото за srcnat - masquerade  Src addres 192.168.3.0/24

Error sending e-mail <Server is down 22:47:37>: DNS resolve failed

Edited by ianiovski

• 0

Пробвал съм да изпратя през терминалната програма  от Zoho до ABV , Gmail  и няма проблеми ,но като е в Netwatch на нито един не праща от 3-те въпросни домейна . 

Да не би да бъркам тук нещо ? 

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/cqs1660326487a.png

Edited by ianiovski

• 0
  • Administrator

/tools /email

Ако успееш от там да пратиш, това са ти настройките.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Видях къде ми е грешката, понеже му задавам да следи даден хост на Eth 3 и рестартирам целият Микротик с идеята ,че и порта ще отпадне ,но така мислех ,че мога да следя и Микротика ,когато му отпадне напрежението  2в1 ,обаче като се изключи борда и то няма време явно кога да ми изпрати мейл ,а аз съм му задал да ми следи само при отпадането на порта ,но не и вдигането за да ми изпрати след като борда си е заредил настройките и да рипортне . Сега като му зададох да след и отпадането и вдигането на порта ,при ръчно спиране само на въпросният хост ми праща рипорт за down и up .Идва и другият въпрос как да го направя за да ми рипортва и когато самият Микротик му отпадне захранването ? Каква е разликата между timeout и Interval ? И каква е функцията на Start delay ?  

Edited by ianiovski

• 0
Преди 5 часа, koko написа:

аз в последно време ползвам телеграм за известия от микротиците 

Би ли споделил как се държи и как се случва?

Analog Audio™