Jump to content
  • 0

След upgrade до 7.1.5 Apple MacOS 12.3 губи интернет постоянно


dika
 Share

Question

Привет. Ползвам hap ac и преди два дни го ъпгрейднах до 7.1.5 - голяма грешка :) Забелязвам, че устройствата се "успиват" и не могат да се възстановят след това. На компютъра с macos 12.3 много често прекъсва интернета и виждам, че явно нещо днс-а се дъни, защото пинг си има. Пробвах да сложа статичен ДНС на микротик-а (гугълски), но това не оправи нещата. Пробвах да сложа и статичен на самия мак, също няма подобрение. Същото се случва с един андроид тв и със самсунг телефон - те обаче успяват по някакъв начин да се рекънектнат, докато мак-а трябва да му разкача мрежата и да се закача отново. Доставчикът е виваком, ако това има значение.

Идеи на какво може да се дължи и как може да се оправи? Или downgrade и да се приключва със сагата?

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Не схванах пробвал ли си статичен днс на доставчика за да нямаш общо с микротика.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

Какви настройки имаш зададени на DHCP?

 

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

Махни B от 2.4 и А от 5GHz и ще се оправи (надявам се да не са с едно и също име !)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

С едно и също име са. Това ли е проблемът? Преди ъпгрейда 100% нямах никакъв проблем с нито едно устройство вкъщи.

Quote

Не схванах пробвал ли си статичен днс на доставчика за да нямаш общо с микротика.

Да, дефолтно така си беше. След като започна да има проблем сложих статичен гугълски - без промяна. Опитах да сложа и статичен на мак-а, пак никакъв резултат.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator
Преди 9 часа, samyil написа:

Махни B от 2.4 и А от 5GHz и ще се оправи (надявам се да не са с едно и също име !)

Самоцитирам се, първо незнаеш на кой банд си се вързал и второ ако си далече или има шум постоянно те прехвърля от N на B и обратно ако си на 2.4 например, затова имаш две стъпки: направи бандовете само на N и на  AC с различни имена и ще се оправи.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Не вярвам това да е проблемът. До момента със старата версия проблеми не е имало с нито едно устройство. Чета рилийз ноута и не виждам да има промени, касаещи това нещо. Има ли тук някой с мак, за да сподели реални впечатления, а не да гадаем?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Аз съм с Про 2019 Монтерей и нямам такива проблеми. cAP ac 7.1.5 2 броя.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator
преди 36 минути, dika написа:

Не вярвам това да е проблемът. До момента със старата версия проблеми не е имало с нито едно устройство. Чета рилийз ноута и не виждам да има промени, касаещи това нещо. Има ли тук някой с мак, за да сподели реални впечатления, а не да гадаем?

Ами гадаем, да ! На кой банд се връзваш на 2.4/5GHz  ? на A,B,N или AC ? Направо си гадаем :)

Пусни един ping до default gateway за да игнорираш фактора Интернет или DNS и да локализираш проблема до лаптоп/рутер.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.