Jump to content
  • 0

Препоръка за AP за външен монтаж?

Иван Тодоров

Question

Здравейте!

Трябва да се покрие двор зад къща с квадратура около 700-800 кв.м. Бях се насочил към RBwAPG-5HacT2HnD, на за съжание в момента не мога да открия някъде, където да е наличен за продажба. Можете ли да ми дадете някаква алтернатива на Микротик на която да е налична при някой от дистрибуторите?

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator
Преди 6 часа, Иван Тодоров написа:

Здравейте!

Трябва да се покрие двор зад къща с квадратура около 700-800 кв.м. Бях се насочил към RBwAPG-5HacT2HnD, на за съжание в момента не мога да открия някъде, където да е наличен за продажба. Можете ли да ми дадете някаква алтернатива на Микротик на която да е налична при някой от дистрибуторите?

Пита ли официалните дистрибутори? Сякаш е наличен при тях!

• 0

Навсякъде питах - поръчки правих, където уж го има в наличност - след ден два се обаждат - ами не не може да го доставим. И на страницата на производителя пише, че е Discontinued. И в тази връзка въпроса ми е - нещо подобно от МТ за външен монтаж за тази цел?

• 0
  • Administrator

Опитай с Engenius 

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

На мен целта ми е да го направя с продукт на Микротик. В къщата имам CAP мрежа 

• 0
  • Administrator

По-скъпо, но определено добро решение за покриване на така голям периметър е и mANTBox 52 15s !

• 0

Това е супер като параметри, но имам един въпрос - пишат МТ, че е секторна антена с 90 градуса за 2.4 и 60 при 5GHz - ако я сложа /както май само там имам възможност/ в средата на парцела, устройствата в половиния двор няма ли да останат в сянка? Или просто обхвата ще бъде по-малък за тях?

• 0
  • Administrator
преди 44 минути, Иван Тодоров написа:

Това е супер като параметри, но имам един въпрос - пишат МТ, че е секторна антена с 90 градуса за 2.4 и 60 при 5GHz - ако я сложа /както май само там имам възможност/ в средата на парцела, устройствата в половиния двор няма ли да останат в сянка? Или просто обхвата ще бъде по-малък за тях?

Ако ще се намира в средата на имота AP-то може да се ориентирате към NetMetal ac² в комплект с 2 бр. HGO-antenna-OUT или подобни ! А инак това , че диаграмата на излъчване е насочена с някакъв ъгъл не ознаава, че в близост не може да се свържете с нея , но ще е с много по-малка мощност-сила. Можеше да се ползва при положение, че е насочена към имота, а не в него. Радиовълните не са филия хляб, която може с точност да се отреже макар да има техники и технологии, които са близко до имплементация на подобно действие!