Jump to content
  • 0

Изпозване на DNS само на 2,4Ghz мрежа

LyuboPeev

Question

Търся рутер (може би Микротик) при който настройките да са направени така,че да 2,4ghz мрежа да рабoти с DNS, но 5 гигахерцовата не. В съществуващото ми положение ако премахна днс-а се изтрива и за двете мрежи

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Въпроса изглежда малко безмислен защото интерфейса от който имаш достъп и системата за имена нямат нищо общо. Предполагам искаш на 5Ghz потребителите да нямат Интернет, но да имат локален достъп, ако е това което искаш, прави се със Firewall а не с DNS и не е трудноо в операционната система RouterOS която е инсталирана в повечето устройства MikroTik.

• 0

Може би наистина не зададох въпроса правилно. Използвам платен DNS от smartdns.com за отключване стрийминг приложения които са географски блокирани.

Искам 2,4 вата мрежа да работи със споменатия днс, а 5 гигахерцовата без за да мога да имам достъп до приложения за които не са блокирани географски.

• 0
  • Administrator
преди 43 минути, LyuboPeev написа:

Може би наистина не зададох въпроса правилно. Използвам платен DNS от smartdns.com за отключване стрийминг приложения които са географски блокирани.

Искам 2,4 вата мрежа да работи със споменатия днс, а 5 гигахерцовата без за да мога да имам достъп до приложения за които не са блокирани географски.

Ми раздели ги на две мрежи или ако не можеш ги опиши в лизес и ги задай в съответна акцес листа на радиото. Предполагам знаеш другите неща.

• Thanks 1