Jump to content
  • 0

мрежа за гости на Access Point - bridge mode

mihal

Question

Привет . Не ми тръгва интернета на мрежата за гости, която създавам по инструкции в интернет. Предполагам че някакви настройки и на рутера трябва да направя да се навърже с виртуалната мрежа. Но не мога да намеря обяснение в гугъл.

Конфигурацията ми е Виваком>hEX PoE - RB960PGS(рутер)>RBwAPG-5HacD2HnD(бридге моде)

Гледал съм оттук, и отдруги места където пак същото обясняват, но в моя случай не става:

https://www.prado.lt/how-to-setup-mikrotik-guest-wifi-network

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator
Преди 8 часа, mihal написа:

Привет . Не ми тръгва интернета на мрежата за гости, която създавам по инструкции в интернет. Предполагам че някакви настройки и на рутера трябва да направя да се навърже с виртуалната мрежа. Но не мога да намеря обяснение в гугъл.

Конфигурацията ми е Виваком>hEX PoE - RB960PGS(рутер)>RBwAPG-5HacD2HnD(бридге моде)

Гледал съм оттук, и отдруги места където пак същото обясняват, но в моя случай не става:

https://www.prado.lt/how-to-setup-mikrotik-guest-wifi-network

Трябва да се знае и на двете устройства, какво е конфигурирано за да ти се помогне ! Принципно са няккоко стъпки:

1. На HEXa се добавя вилан върху локалният бридж. Този вилан се добавя в интерфейс лист "lan". Назначава му се после адрес IP адрес, DHCP. Добавя се новата мрежа за сорс нат , ако не е с глобално правило. Добавясе дроп правило с ин и аут интерфейс лост "lan"!

2. На АПто се добавя  вилана като се назначава със същият таг пак на съществуващият бридж . Добавят се виртуални радиа за двете честоти със съответните пароли. Накрая се добавя втори бридж, който ще е за гостите , като в него се вкарват интерфейсите вилан и двете виртуални радиа! По желание може да се добави и IP адрес на него бридж от гост мрежата , ако е нужно!

• Thanks 1