Jump to content
  • 0

MikroTik смущения на мобилна мрежа?!?

walkingcurs3

Question

Около година вече имам проблем с мобилната мрежа на Теленор. Телефоните са Poco F3 и Huawei P20. Проблемът е че доста често се получава смущения във връзката и разговорите насичат, прекъсват или не се чуваме от едната или другата страна. Специално P20-ката съм я карал на сервиз. От сервиза казаха че телефонът е напълно изправен. Сега ще кажете че темата не е за този форум. Но аз имам капка съмнение че е за тук. Защо мислиш, така ще кажете. Преди време имах проблем с контролер за ps4 и като смених канала за WiFi всичко се оправи. Като прегледах честотите не виждам къде могат застъпват WiFi  с LTE или 3G. Разликата е около 100 Mhz помежду им. 2550-2570 Теленор и WiFi 2412-2452. Обърнал съм се към мобилният оператор за помощ от там ми отговориха че виждат смущението, но като съм единственият който се оплаква че проблема е някъде при мен. Това се случва като съм в къщи само. Някакви съвети какво да направя да пренастроя ? Дори да ме насочите към друг форум ще от полза.

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator
Преди 1 час, walkingcurs3 написа:

Около година вече имам проблем с мобилната мрежа на Теленор. Телефоните са Poco F3 и Huawei P20. Проблемът е че доста често се получава смущения във връзката и разговорите насичат, прекъсват или не се чуваме от едната или другата страна. Специално P20-ката съм я карал на сервиз. От сервиза казаха че телефонът е напълно изправен. Сега ще кажете че темата не е за този форум. Но аз имам капка съмнение че е за тук. Защо мислиш, така ще кажете. Преди време имах проблем с контролер за ps4 и като смених канала за WiFi всичко се оправи. Като прегледах честотите не виждам къде могат застъпват WiFi  с LTE или 3G. Разликата е около 100 Mhz помежду им. 2550-2570 Теленор и WiFi 2412-2452. Обърнал съм се към мобилният оператор за помощ от там ми отговориха че виждат смущението, но като съм единственият който се оплаква че проблема е някъде при мен. Това се случва като съм в къщи само. Някакви съвети какво да направя да пренастроя ? Дори да ме насочите към друг форум ще от полза.

Има цяла тема за творенията на операторите да си карат трафика в свободните мрежи с над позволените мощности.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Tова е напълно възможно особено ако клетката на мобилния оператор е на голямо разстояние и сигнала е слаб. Виждал съм как домашен рутер тп-линк забива мрежата на телефона докато се тегли торент от лаптопа.

Analog Audio™

• 0

Карай по метода на елиминацията. Спираш рутера и тестваш - ако ти работи без проблеми - значи е от него. Ако не е - спираш микровълновата. И т.н. докато накрая развиеш целия бушон или намериш виновния.

• 0
11 hours ago, net-sar said:

Разговорите на 3G ли ги провеждаш или на 4G ?

4G и 5G NRA не съм се сетил до сега да видя на 3G как е.

• 0

Ако ги провеждаш на 4G или 5G то разговоритети минават през така наречиния 4G войс или wi-fi войс.За да не навлизам в подробности,мога да те посъветвам да се обадиш на оператора си и да го помолиш да исключи тези две услуги които съм ти ги заявил по горе!Разговорите винаги трябва да са на 3G,за да нямаш проблеми :)