Jump to content
  • 0

ROS 4.3 SUPERCHANELL

lorddredbg

Question

Ето нещо което разбрах при опита да си купя суперчанел от един колега за един борд - суперчанела е безплатен за всички диваиси ъпнати с версия ROS 4.3 и нагоре така че ъпваите и както каза Жоро от сървайвър "УСПЕХ В ЖИВОТА" 

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!!

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

За момента минаването към версия 4 е рисковано - особенно при безжични връзки - много нестабилна работа.

Предпочитам да купя лиценз за тройката отколкото да рискувам пак ...

• 0

опаааа, това ми звучи доста лошо. Имам намерение да ъпдейтвам бордове до 4.5 точно заради супер ченъл /433ан/ . Ползвам 11а турбо . Някой забелязвал ли е странни неща свързани с юзер менъджера, нстрийм и .... примерно пройзводителност ??!? Ще помоля автора на горния пост да се обоснове. поздрави.

• 0

Ами точно на такива бордове трасе което е работило перфектно на 5 турбо взе да прави проблеми при преминаване към четвърта версия - много често разкачане на устройствата, нестабилен линк като цяло. Връщане обратно на старта версия реши проблемите - в момента карам на 3.30 и не мисля за скорошно обновяване...

• 0
  • Administrator

да из форумите на микротик се пише че се появяват проблеми на линкове които са работили перфектно преди това, и аз над 3,30 версия не ползвам. А за 4.50 ще трябва да почакаме как ще се развият нещата.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0

Аз на няколко места качих новата версия, някъде даже и легални лицензи сложих от новите, за да може да се update до 4.5 и да пусна суперканалите. После и 4.6 сложих. Според мен си заслужава да се опита, а ако не тръгне - може да се Downgrade до 3.30 само че се губят настройките на Wireless интерфейсите при downgrade и трябва да има някой там свързан на кабел да ги оправи после хехех. Иначе от 4.5 и 4.6 съм доволен, на едно място само Web Proxy-то спира но там може да е от самия комп или кой знае..

• 0

Аз на няколко места качих новата версия, някъде даже и легални лицензи сложих от новите, за да може да се update до 4.5 и да пусна суперканалите. После и 4.6 сложих. Според мен си заслужава да се опита, а ако не тръгне - може да се Downgrade до 3.30 само че се губят настройките на Wireless интерфейсите при downgrade и трябва да има някой там свързан на кабел да ги оправи после хехех. Иначе от 4.5 и 4.6 съм доволен, на едно място само Web Proxy-то спира но там може да е от самия комп или кой знае..

Настроиките се губят само ако се даунгреидва с combinated package . Изтегляйте All files и даунгрейдваите с тях настройките се запазват както си е бил оригиналния конфиг.

• 0

здравейте първо от мен.. ;)

Имам един въпрос, RouterBoard-a ми е 411/411R и няма поддръжка на супер чанел, мога ли да ъпдейтна и ако ъпдейтна има ли вероятност след ъпдейта от пфицялният сайт да ми се прецака микротика !?

• 0

Има вероятност сам да се прецакаш ако не го направиш по правилния ред - да видиш има ли място на флаша, да качиш само някои пакети първо, после и други и да цукнеш упдаte license от Winbox преди да са ти изтекли 72-тачаса за качване до новия лиценз v4 нататък.

Ако искаш гаранции - делегирай си поддръжката на MikroTik-ицте на мен ;)

• 0

при ъпдейт към версия 4 видях зор с един линк (5GHz-turbo, Ntreme): след като вдигнахме версията, започна да работи нестабилно.

дефотирах уайърлес-настройките на картите и ги направих наново ръчно.

разбира се, в новите версии има и нови неща...

Разбира се, за този "лупинг" не съм се сетил сам (боже, колко честен съм станал :-) що не се направих на умен... ). Решението намерих във форума на mikrotik.com.

сега линка работи сто пъти по-добре отколкото с v3.30.