lorddredbg Posted December 21, 2009 Report Share Posted December 21, 2009 Ето нещо което разбрах при опита да си купя суперчанел от един колега за един борд - суперчанела е безплатен за всички диваиси ъпнати с версия ROS 4.3 и нагоре така че ъпваите и както каза Жоро от сървайвър "УСПЕХ В ЖИВОТА" ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 t r Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 За момента минаването към версия 4 е рисковано - особенно при безжични връзки - много нестабилна работа. Предпочитам да купя лиценз за тройката отколкото да рискувам пак ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jordan_ruse Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 опаааа, това ми звучи доста лошо. Имам намерение да ъпдейтвам бордове до 4.5 точно заради супер ченъл /433ан/ . Ползвам 11а турбо . Някой забелязвал ли е странни неща свързани с юзер менъджера, нстрийм и .... примерно пройзводителност ??!? Ще помоля автора на горния пост да се обоснове. поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 t r Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Ами точно на такива бордове трасе което е работило перфектно на 5 турбо взе да прави проблеми при преминаване към четвърта версия - много често разкачане на устройствата, нестабилен линк като цяло. Връщане обратно на старта версия реши проблемите - в момента карам на 3.30 и не мисля за скорошно обновяване... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator Велин Posted January 29, 2010 Administrator Report Share Posted January 29, 2010 да из форумите на микротик се пише че се появяват проблеми на линкове които са работили перфектно преди това, и аз над 3,30 версия не ползвам. А за 4.50 ще трябва да почакаме как ще се развият нещата. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Аз на няколко места качих новата версия, някъде даже и легални лицензи сложих от новите, за да може да се update до 4.5 и да пусна суперканалите. После и 4.6 сложих. Според мен си заслужава да се опита, а ако не тръгне - може да се Downgrade до 3.30 само че се губят настройките на Wireless интерфейсите при downgrade и трябва да има някой там свързан на кабел да ги оправи после хехех. Иначе от 4.5 и 4.6 съм доволен, на едно място само Web Proxy-то спира но там може да е от самия комп или кой знае.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lorddredbg Posted March 19, 2010 Author Report Share Posted March 19, 2010 Аз на няколко места качих новата версия, някъде даже и легални лицензи сложих от новите, за да може да се update до 4.5 и да пусна суперканалите. После и 4.6 сложих. Според мен си заслужава да се опита, а ако не тръгне - може да се Downgrade до 3.30 само че се губят настройките на Wireless интерфейсите при downgrade и трябва да има някой там свързан на кабел да ги оправи после хехех. Иначе от 4.5 и 4.6 съм доволен, на едно място само Web Proxy-то спира но там може да е от самия комп или кой знае.. Настроиките се губят само ако се даунгреидва с combinated package . Изтегляйте All files и даунгрейдваите с тях настройките се запазват както си е бил оригиналния конфиг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 aHTpaKc Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 здравейте първо от мен.. Имам един въпрос, RouterBoard-a ми е 411/411R и няма поддръжка на супер чанел, мога ли да ъпдейтна и ако ъпдейтна има ли вероятност след ъпдейта от пфицялният сайт да ми се прецака микротика !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Има вероятност сам да се прецакаш ако не го направиш по правилния ред - да видиш има ли място на флаша, да качиш само някои пакети първо, после и други и да цукнеш упдаte license от Winbox преди да са ти изтекли 72-тачаса за качване до новия лиценз v4 нататък. Ако искаш гаранции - делегирай си поддръжката на MikroTik-ицте на мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mtr Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 при ъпдейт към версия 4 видях зор с един линк (5GHz-turbo, Ntreme): след като вдигнахме версията, започна да работи нестабилно. дефотирах уайърлес-настройките на картите и ги направих наново ръчно. разбира се, в новите версии има и нови неща... Разбира се, за този "лупинг" не съм се сетил сам (боже, колко честен съм станал :-) що не се направих на умен... ). Решението намерих във форума на mikrotik.com. сега линка работи сто пъти по-добре отколкото с v3.30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
lorddredbg
Ето нещо което разбрах при опита да си купя суперчанел от един колега за един борд - суперчанела е безплатен за всички диваиси ъпнати с версия ROS 4.3 и нагоре така че ъпваите и както каза Жоро от сървайвър "УСПЕХ В ЖИВОТА"
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!!
9 answers to this question
Recommended Posts