Jump to content
  • 0

Доставка на интернетна около 15 км.

travoltino

Question

Здравейте, както се вижда съм доста нов от няколко дни чета и уча за изграждане на ЛАН МАН мрежи така че към безжичните съм малко (много) необразован, искам да прокарам интернет до едно градче Брезник ( показано на картата) Обаче пречките са много първо че се пада в дупка и на високите баири няма къде да се сложи оборудване на това място дето съм решил (където е най-високо) има не прякано по-добра видимост въпроса ми е може ли да се прокара по някакъв начин безжично, защото другите методи са достааа скъпи, иако изобщо е възможн до каква скорост може да се достгне. !?

map.png

Благодаря ви предварително и съжалявам за неяснотата по въпроса ми ;)

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Техниката работи само ако има пряка видимост. Или трябва да си намериш място което да вижда и 2те точки. В добри условия можеш да прекараш 40-50мбит.

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

• 0

Не съм много съгласен за пряката видимост,има и доста други фактори...например дали ще е на 2.4 или на 5Ghz.Ако е на 5-ца е направо задължителна видимоста,но не и за 2,4.Разгледай колко метра е разликата по права линия между двете точки и ако не е много голяма с 2,4-ка ,с 2 калифорнии може да я докараш на -75db поне  ;)

• 0

@Vesvel

Не вкарвай човека в разход ! Дори и да има някакво ниво без пряка видимост тоя линк нема да е добре ....

• 0

Ще прекара едни 40мбит,мога да се обзаложа.Днес гледах Брестак-Бояна сигнала е -75db и си върви добре селото за сега.

• 0

то върви ама като падне мъглата и почват "ся що няммаме нет , мн ми е бавен" и т.н без видимост не се хващай

Намери някое място което се вижда и от двете места и така .

• 0

До тук, доста безсмислени съвети. Който може да му го направи, да се свърже с човека, да отиде, огледа, сметне и реализира. Знам за какво става дума. Момчетата са свестни и ще си платят, стига да им се свърши работа. Аз не искам да се замесвам заради "Конфликт на интереси"  :-\ А между другото, ако някой им помогне и с правописа, цена няма да има. ;);D:)