Jump to content

Ubiquiti Nanostation5 Loco

qwerty

Recommended Posts

Здравейте!

Ще може ли някой запознат (тествал) с Ubiquiti Nanostation5 Loco да даде имформация как се държи.

Имам идея за изграждане на линк (1500 м) като използвам две такива устройства, едното да предава, а другото да приема ( при потребител и директно от него да му се доставя интернет с кабел ). Устройствата работят на 5 Ghz,  което би улеснило изграждането на линка, но дали биха им били достатъчни антените им за това разстояние или да бъдат заменени с други ?

Имам добра видимист, т.е. само едно дърво на линията на бъдещия линк и то само няколко клона.

Благодаря на отзовалите се предварително !

здравей!!!!

за това разстояние loco5 си е достатачно.НО , това с клоните нещо не ми харесва :)

сега са клони ,а май месец ще са храсталаци.Устройството е леко и компактно,помисли как да избегнеш дървото ако може, да не се чудим после "де фтиде нетя"

чао и успех с монтажа :)

Клоните няма да създават проблем, сега до там има линк на 2,4Ghz и няма проблем, но антените са калифорнии...

Та ще се местят старите антени в друг район и за това място трябва да се мисли друг вариант (Ubiquiti Nanostation5 Loco :)), все пак е от типа "всичо в едно".

Поради това са ми нужни мнения за Ubiquiti Nanostation5 Locо, какви са опциите за защита(криптиране), при израждане на линк, ще има ли трудности при свързване на двете устройства и други от рода поради това, че не съм работил с такива.

Поздрави !

Няма смисъл от различните му там криптирания като WEP и WPA. В смисъл, че само ще ти бавят скоростите. Една филтрация по MAC адрес за мен е по-добре като замисъл. Аз даже лично бих пуснал линка без каквато и да е защита. Все пак не всеки има устройство на 5GHz.

Няма смисъл от различните му там криптирания като WEP и WPA. В смисъл, че само ще ти бавят скоростите. Една филтрация по MAC адрес за мен е по-добре като замисъл. Аз даже лично бих пуснал линка без каквато и да е защита. Все пак не всеки има устройство на 5GHz.

Аз най- вероятно няма да криптирам връзката, но е добре да го има...