Jump to content

VSOL OLT Factory Reset

Самуил Арсов

Recommended Posts

• Administrator

На едно V1600D2 направих глупоста да натисна бутона Restore в Load Factory Defaults след рестарта влизам през AUX с 192.168.8.100 но user: admin с pass: admin не ги приема. Поразрових в Инернет но информацията е оскъдна, само users manuals които твърдят, че потребителя и паролата е admin. Знам, че тук има хора които ползват VSOL OLT и се надявам на съвет :)

Здр.,

Предполагам си опитал със съществуващите в OLT-то потребители (преди ресета)?

Аз съм ресетвал преди и май ги запазваше.

Все пак опитай през COM порта.

Edited by hgd

• Administrator

Имам достъп до WEB, имам достъп SSH имам и до CONSOLE - и на трите ми дава грешен потребител или парола admin/admin или старите. Дори след като го ресетвам хардуерно с клечка за зъби. Firmware е последния V1600D_UBI_V2.03.73R но работеше с него, проблема се появи след factory reset през WEB интерфейс.

vsol-olt.png

Преди 7 часа, samyil написа:

На едно V1600D2 направих глупоста да натисна бутона Restore в Load Factory Defaults след рестарта влизам през AUX с 192.168.8.100 но user: admin с pass: admin не ги приема. Поразрових в Инернет но информацията е оскъдна, само users manuals които твърдят, че потребителя и паролата е admin. Знам, че тук има хора които ползват VSOL OLT и се надявам на съвет :)

През какъв браузър влизаш 

• Administrator
Преди 2 часа, Явор написа:

През какъв браузър влизаш 

Написъл съм , че имам достъп освен до WEB и до SSH и CONSOLE - тоест достъпвам го през три различни протокола и имам ясен отговор от OLT, че пиша грешен потребител или парола.

Здравей,

Пробвай с тази парола - Syro@43210$ или Xpon@Olt9417#

Edited by Inkas

Преди 7 часа, samyil написа:

Имам достъп до WEB, имам достъп SSH имам и до CONSOLE - и на трите ми дава грешен потребител или парола admin/admin или старите. Дори след като го ресетвам хардуерно с клечка за зъби. Firmware е последния V1600D_UBI_V2.03.73R но работеше с него, проблема се появи след factory reset през WEB интерфейс.

vsol-olt.png

Във версия 2.03.70R е сменена паролата на admin по подразбиране "Change admin default password from admin to Xpon@Olt9417# "

Във версия 2.03.72R са сложени по подразбиране аксес листи и всичко освен серийна конзола е забранено.

• Like 2