Jump to content

Захват на оптичен кабел на по дълги въздушни трасета

Networker

Recommended Posts

Здравейте,
разпъваме въздушно оптични кабели (без носещо въже) между индустриални сгради, намиращи се на 50-60 метра една от друга (няма диреци).

Какви закрепвания ползвате при вас за подобни места?
Преди време съм виждал захват с нещо подобно на многожилна тел, увита около изолацията, но не мога да намеря за момента (също така имам съмнения, въпреки голямата контактна площ, че при усилие ще се нарани изолацията на кабела).
До сега сме слагали по два последователни обтегачи (но контактната им площ е по-малка с кабела - т.е. или могат да изпуснат или да наранят кабела).

Благодаря предварително.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

това е 

op_m.jpg

GYXTC8Y

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

6bb0-DSC02761-0-2-550x550h.jpg

викат им "рибка", има ги в Екском по 2лв. (КОД:31135) 

48ца кръгъл кабел през 60 метра не мърда години

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Благодаря за отговорите.
Ще си направим тестова установка в наш обект с някаква тежест на кабела (с различни захвати) :)

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.