Jump to content

NVR Hikvision не работи с рутер Tp-Link Archer AX50

Bulgaran

Recommended Posts

Здравейте, сблъсках се с проблем който така и не можах да реша.

Ползвам NVR HIKVISION от 3 години като преди това работеше  с TP LINK ARCHER C7 v.2 , с активирано DMZ, без никакви проблеми.
Реших да сменя AC rрутера  с AX такъв като избрах пак TP Link AX 50, настроих го със същите настройки като C7, след стартирането му камерите се виждат с IVMS 4500 - 3-4 минути след което изписва че няма връзка с тях.Пак рестартираш, виждат се пак 3-4 минути и пак изчезват.
Какво ли не мъчих, да ги подкарам през IVMS 4500 не стана, само през HIK Connect успях да ги пусна с този AX 50.

Смених вчера за момент рутера с един стар Tp Link 7400 и всичко си заработи без грешка.
Та съвета ми е избягвайте го засега този модел рутер, може би след време ще получи някой ъпдейт и ще го оправят но засега го замених с друг модел.

Edited by Bulgaran

Ползва ли virtual server настройките вместо DMZ

DMZ не препоръчвам да се ползва.
ще нахапеш доста вируси и проблеми

най добре смени и порт 8000 с друг

Edited by px1

Опитай да зададеш в IVMS настройките на камерата DNS 8.8.8.8
При мен така се оправи, че от онзи ден ми изчезна камерата без да съм пипал нищо и това намерих като решение.

• 1 month later...

Ако не си се оправил ,ъпгрейд на фърмуера  ! Ако не стане търсиш някъде нат буст и го спираш и всичко тръгва вече 2 пъти с различни арчери ми се случва ...
За това послушах колега от форума вземам MERCUSYS ac12g работи като ах10 -ката горе долу има повече покритие , и на всичкото  отгоре не забива като арчера !