Jump to content

Безопасен силикон


jordan_ruse

Recommended Posts

безопасен за използване силикон до :

- АП

- пигтейли

- антени

- облъчватели /в частност/

- конектори

- ......

КОЙ ??!?

Link to comment
Share on other sites

Какво разбираш под безопасен?

За облъчвател съм лепил импрегниран картон със санитарен силикон MakroSil на облъчвателя да не влиза вода и колегите не са забелязали разлика в сигнала в РБ-то ... нищо специално не е такъв имаше в първата железария дет ми попадна за 4 и нещо лв, и за сега 2-ра година не е мръднал, преди колегите са го лепили с нещо сиво, ама не го знам какво е предполагам пак силикон.

Бъдете себе си !

Link to comment
Share on other sites

това сивото дето прилича на епоксидна смола /ако за това говориш/ съм го виждал но не говоря за това. говоря за силикой който не е на киселинна основа и не "прецаква" окислява медни повърхности !!!

Link to comment
Share on other sites

Може да опиташ с полиуретанов силикон. Използват го за залепване на стъклата на автомобилите лепи много здраво. Мирише ми на бензин незнам на каква основа е но се почиства със спирт докато не е засъхнал. Струва около 8 лева някакъв полски е несъм обръщал внимание каква марка. Но имай в предвид че това което изолираш по този начин може и да неможеш повече да го демонтираш или разглобиш  ;) .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Гледам, че сте споменали за епоксидната смола.... Не правета тая грешка да слагате пред пътя на сигнала. Или поне тествайте и тогава... При мен няколко омнита правени след като ги залях с епоксидна смола и им изпадаха децибелите в канала. Нямам точно обяснение за това но ги изхвърлих щото се държаха по зле от default ските 2дБ ;D

Link to comment
Share on other sites

Гледам, че сте споменали за епоксидната смола.... Не правета тая грешка да слагате пред пътя на сигнала. Или поне тествайте и тогава... При мен няколко омнита правени след като ги залях с епоксидна смола и им изпадаха децибелите в канала. Нямам точно обяснение за това но ги изхвърлих щото се държаха по зле от default ските 2дБ :)

Преди доста години правих едно генераторче на 144 MHz и след като го настроих, залях бобините с епоксидна смола. След това помислих, че е спрял, защото не му намерих сигнала в този диапазон с помощта на токито (по ония години нямах друг свестен уред!  ;D ). В последствие разбрах, че работи, но с около 30 MHz по-надолу. Същото горе-долу се получи и с полиестерна смола. От тогава знам, че епоксидната и полиестерната смола в непосредствена близост до бобинки им променя индуктивността. А, антената е трептящ кръг (индуктивност и капацитет) с разпределени параметри - демек не знаеш точно къде е индуктивността и къде капацитета  ???;D . Извода - където минават радиовълни слагайте всичко друго, но не и смоли. Прозрачните силикони са подходящи понеже са без пълнители - не се знае с какво ги оцветяват! А за полиуретановите мастици не знам, не съм правил замервания. При подходящ случай мога да пробвам, но в моите антени за сега не използувам нито силикони нито полиуретан.

http://енергия.ею
http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

 

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.