Jump to content
  • 0

Samba през VPN Mikrotik Windows 10

walkingcurs3

Question

До преди няколко дена успешно ползвах самба шейр през l2tp\ipsec. на Ubuntu Server. Реших да пенсионирам старата барака и да си използвам настолния компютър. Обаче срешнах проблем. Когато клиентското устройство е в WiFi мрежата пингва и браузва без проблем Win 10 машината на която съм понижил самба версията до версия 1. Интернесното е че като се вържа през VPN-а не мога да пингвам и браузвъм компютъра. Имам proxy-arp на бриджа и съм разрешил връзките на vpn pool в firewall. Но ефект няма забелязах че всичко други устройства мога да пингвам но не и компютъра.

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator
преди 41 минути, walkingcurs3 написа:

До преди няколко дена успешно ползвах самба шейр през l2tp\ipsec. на Ubuntu Server. Реших да пенсионирам старата барака и да си използвам настолния компютър. Обаче срешнах проблем. Когато клиентското устройство е в WiFi мрежата пингва и браузва без проблем Win 10 машината на която съм понижил самба версията до версия 1. Интернесното е че като се вържа през VPN-а не мога да пингвам и браузвъм компютъра. Имам proxy-arp на бриджа и съм разрешил връзките на vpn pool в firewall. Но ефект няма забелязах че всичко други устройства мога да пингвам но не и компютъра.

Във файл мениджъра , като изпишете адреса не ви ли дава достъп ?

Edited by JohnTRIVOLTA

• 0

Не ми дава достап нито пинг. Иначе като хостна сървар или игра. В сърча не ми показва хостната игра но мога се свържа ръчно с ip и port. 

• 0
  • Administrator
Преди 21 часа, walkingcurs3 написа:

.......Но ефект няма забелязах че всичко други устройства мога да пингвам но не и компютъра.

Вероятно в компютъра е проблема . Изключи стената, виж все пак отново, че е инсталирано всичко за самба !