Jump to content

Препоръка за двойка безжични устройства.


dinmatrix
 Share

Recommended Posts

Здравейте, нов съм в групата и да си призная нямам много опит в безжичните системи, та затова реших да питам за съвет, мнение или препоръка, относно оптимално решение за безжично прехвърляне на еднопосочен трафик към рутер. Ситуацията е следната, касае изграждането на вътрешна мрежа в обект който се състои от офис и хале, двете са в самостоятелен двор и имат пряка видимост от 20-25м. ,апропо собственикът не желае на този етап да пуска кабел между тях, защото ще трябва да прокопава/троса го изключва като вариант, тъй като в двора влизат много високи машини с работни стрели/.В офисът възнамерява в най-скоро време да си пусне интернет и иска да има една камера и още 2 за двора, както и NVR.В момента той разполага с един рутер TP link WDR3600/същият е с фабричния си фърмуер...за него DDwrt или по-скоро Openwrt си мисля като вариант/., идеята е в Халето също да се монтират 6-7 камери, чиито трафик да се прехвърля безжично към рутерът му.Досега за подобни решения при по-нисък трафик/1-3камери/ съм ползвал успешно най-ниския клас репитери на тенда и меркюсис, но в този случай/~50...60Mb/s дори при толкова близко разстояние , нещо се съмнявам дали те ще се справят.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Това нещо "РЕПИТЕР" го зачеркни за вечни времена.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Ползвал съм ги в режим на "репитер", а инак в повечето случаи същите са рутери, имащи във фабричния им фърмуер опции за работа и като аксес пойнт, универсален репитер и др. .Това поне за мен е най-бързия и най-лаишкия подход, а и при трафик от 10мб/с и цена от 18-22лв за устройство, същия си е ок.

Link to comment
Share on other sites

За камерите си сложи отделно AP което с кабел е свързано към рутера. Линк между двете сгради с каквито и да е устройства в бридж. На 25M всичко работи.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

За мен в случая си е нужно изграждането на бежичен линк с халето пример с 2бр. SXTsq 5 , един суич /PoE/ за камерите пример, а нека рутера да си му остане за такъв в другата сграда.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.