Jump to content

Въпрос за линк с лек проблем

jordan_ruse

Recommended Posts

Здравейте. имам въпрос и той е следния :

-възможно ли е при такива резултати проблема ми да е в поляризацията ??

постановка. Линк 1.5км. честота 5.5Г . сектор срещо 60см. тест на микротика 23мегабита. реален интернет трафик не повече от 10мегабита. 2 броя бордове и 5413 карти. 20mhz лента + nstream.

дано съм бил изчерпателен.

http://img229.imageshack.us/img229/4605/problemy.jpg

благодаря за отговорите !!!

• Administrator

ни тест си дал принт скийн ни интерфейсите при това натоварване ...

другата седмица чакам стъкленото си кълбо :(

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• Administrator

сменяни ли са честоти

сканиран ли е ефира

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

от моята /клиендска/ страна имам : RB433AH + TP-link mPCI 5413 + 60см чиния. от другата страна на 100% което знам е че е борд  и че антената е 90 градусов сектор. друго незнам, нямам и дотъп до машината. на bandwidth test пуснат към моя борд видях трафик 23-24мегабита /еднопосочно/. 10-те мегабита който идват при мен са с една единствена конекция от лаптопа ми. бордовете са в бридж режим. натоварване на борда .... и дума не може да става. това са някакви 10-мегабита. Въпроса ми беше ... възможно ли е с обратна поляризация да бъде прекаран такъв трафик на такова разтояние ??!?. антената ми е на гадно място и ако няма никаква възможност да е от това ... не ми се качва да въртя облъчвателя. Грешката ми беше че като видях -55 сигнал и реших че всичко е перфектно !!!! та .... предполагам все на някого му се е случвало от невнимание или от бързане да не се съобрази с тази поляризация и ..... ме интересува намират ли сходни проблеми. От малкото което знам за материята и от опита който имам но на 2.4Г знам че сигнал може да има БОЛ а трафик да не минава почти никакъв :(.

ако има нещо което не съм уточнил ..... ще отговоря.

сега под ред :

-ефира не е първа хубост. Канали бяха сменяни и това е най добрия вариант

-чесно казано .. не виждам смисъл от скрийншот на интерфейсите ....... какво да се види там което да е от значение по въпроса. може и да греша, но така ги виждам нещата

-борда споменах какъв е . паплачта ..... сам самичък :)

• Administrator

ами .. освен всичко да е нормално при UDP щом прави 23мбит нормално да прекарва 10 при трафик + това пакетите в секунда ти са достатъчни .. не написа нито показа даже на какво се връзват радиата , ccq  не е толко зле но на 20мгхз лента толкова ще носи.

п.с. сигнала го сметни дали трябва да ти е толкова -55(няма информация а дби на картите) има една темичка за лошо ccq там има формула , така лесно може да се разбере , сбърканата поляризация прави много лосс.

общо взето написах само празни приказки... повече няма да си губя времето

имаме пасс за тест... нямаме за друго. Въпроса е насочен към съотвентото ISP. Ако чете да отговаря ^^

бтв дай боже всекиму клиенти търсещи проблема сами. Оставаше и да го намират! ^^

проблема беше ...... софтуерен така да се каже. добре че не се катерих да въртя облъчвателя !!! поздрави и благодаря за коментарите.

• Administrator

проблема беше ...... софтуерен така да се каже. добре че не се катерих да въртя облъчвателя !!! поздрави и благодаря за коментарите.

И сега те е срам да го напишеш така ли ???

• 1 month later...

не . оказа се че има "странен" лимит от другата страна. 25мегабита си минават от доста време без никакъв проблем, което за 20Мхз и доста лош ефир .... си е добре !!!