jordan_ruse Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Здравейте. имам въпрос и той е следния : -възможно ли е при такива резултати проблема ми да е в поляризацията ?? постановка. Линк 1.5км. честота 5.5Г . сектор срещо 60см. тест на микротика 23мегабита. реален интернет трафик не повече от 10мегабита. 2 броя бордове и 5413 карти. 20mhz лента + nstream. дано съм бил изчерпателен. http://img229.imageshack.us/img229/4605/problemy.jpg благодаря за отговорите !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Колко "паплач" имаш зад бордовете и какви са ти бордовете ........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted December 6, 2009 Administrator Report Share Posted December 6, 2009 ни тест си дал принт скийн ни интерфейсите при това натоварване ... другата седмица чакам стъкленото си кълбо Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted December 6, 2009 Administrator Report Share Posted December 6, 2009 сменяни ли са честоти сканиран ли е ефира Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan_ruse Posted December 6, 2009 Author Report Share Posted December 6, 2009 от моята /клиендска/ страна имам : RB433AH + TP-link mPCI 5413 + 60см чиния. от другата страна на 100% което знам е че е борд и че антената е 90 градусов сектор. друго незнам, нямам и дотъп до машината. на bandwidth test пуснат към моя борд видях трафик 23-24мегабита /еднопосочно/. 10-те мегабита който идват при мен са с една единствена конекция от лаптопа ми. бордовете са в бридж режим. натоварване на борда .... и дума не може да става. това са някакви 10-мегабита. Въпроса ми беше ... възможно ли е с обратна поляризация да бъде прекаран такъв трафик на такова разтояние ??!?. антената ми е на гадно място и ако няма никаква възможност да е от това ... не ми се качва да въртя облъчвателя. Грешката ми беше че като видях -55 сигнал и реших че всичко е перфектно !!!! та .... предполагам все на някого му се е случвало от невнимание или от бързане да не се съобрази с тази поляризация и ..... ме интересува намират ли сходни проблеми. От малкото което знам за материята и от опита който имам но на 2.4Г знам че сигнал може да има БОЛ а трафик да не минава почти никакъв . ако има нещо което не съм уточнил ..... ще отговоря. сега под ред : -ефира не е първа хубост. Канали бяха сменяни и това е най добрия вариант -чесно казано .. не виждам смисъл от скрийншот на интерфейсите ....... какво да се види там което да е от значение по въпроса. може и да греша, но така ги виждам нещата -борда споменах какъв е . паплачта ..... сам самичък Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted December 6, 2009 Administrator Report Share Posted December 6, 2009 ами .. освен всичко да е нормално при UDP щом прави 23мбит нормално да прекарва 10 при трафик + това пакетите в секунда ти са достатъчни .. не написа нито показа даже на какво се връзват радиата , ccq не е толко зле но на 20мгхз лента толкова ще носи. п.с. сигнала го сметни дали трябва да ти е толкова -55(няма информация а дби на картите) има една темичка за лошо ccq там има формула , така лесно може да се разбере , сбърканата поляризация прави много лосс. общо взето написах само празни приказки... повече няма да си губя времето Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 имаме пасс за тест... нямаме за друго. Въпроса е насочен към съотвентото ISP. Ако чете да отговаря ^^ бтв дай боже всекиму клиенти търсещи проблема сами. Оставаше и да го намират! ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan_ruse Posted December 10, 2009 Author Report Share Posted December 10, 2009 проблема беше ...... софтуерен така да се каже. добре че не се катерих да въртя облъчвателя !!! поздрави и благодаря за коментарите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted December 10, 2009 Administrator Report Share Posted December 10, 2009 проблема беше ...... софтуерен така да се каже. добре че не се катерих да въртя облъчвателя !!! поздрави и благодаря за коментарите. И сега те е срам да го напишеш така ли Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan_ruse Posted January 19, 2010 Author Report Share Posted January 19, 2010 не . оказа се че има "странен" лимит от другата страна. 25мегабита си минават от доста време без никакъв проблем, което за 20Мхз и доста лош ефир .... си е добре !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts