ArMaDa_MaStEr Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Здравейте от няколко дена ме мъчи следният въпрос: Може ли безжичен рутер да работи като като клиент( или бридж режим) с друг рутер и чрез уирелеса да се свържат заедно Ако някои ползва рутери в подобна конфигурация нека да сподели опита си аз лично съм пробвал с 2 Sweex LW050v2 но без успех също така имам познат които е правил това Тенда рутер скоро ще взема този http://www.jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLWR542G който има Bridge mode (point-to-point / point to Multi-point) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mupo neTkoB Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 като АП може дори и обития ми DI-524 но като клиент само или бридж не съм го подкарвал, ликсис-а е добре, но ще е най-хубаво ако му качиш OpenWRT или DDWrt доста стабилно се държи при мен един WRT54G с ДДВрт Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Този незнам но 524 ката никак не е зле за цената си Имам няколко такива и са бетон. А и може да работи като "Wireless Bridging" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMaDa_MaStEr Posted December 2, 2009 Author Report Share Posted December 2, 2009 Да се похваля: след като си поиграх малко с суиксовете магията стана двата рутера се вързаха един към друг в бридж (веднага ми излезе ип конфликт ) но това не е проблем след като изключи основния си клиент съобщението изчезна. Пинга беше огромен но като се има предвид че рутерите са с оригинални антени и на около 3-4 километра мисля че е добре скоро ще пробвам с тп линковете иначе е яко хем линк хем 5 портов суич пък и уирелес клиенти са вързани към двата рутера Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 На 3-4КМ с оригиналните си антени Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMaDa_MaStEr Posted December 2, 2009 Author Report Share Posted December 2, 2009 Ако трябва да сме точни 3.33 км от антена до антена (разбира се жидимоста е пряка рутерите са на вън в кутии) мерих го с гогал ътра антените са 5дб а рутерите http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530275 много съм доволен от тях единия навърши скоро годинка и колко гръмотевици е преживял не се знае а за забиване и дума не може да става Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Тия 5дБ омнита ли са ? А предполагам, че са с атероси вътре? Колко мегабита правят ? Ефира сигорно е супер чист? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMaDa_MaStEr Posted December 3, 2009 Author Report Share Posted December 3, 2009 антените са оригиналните не са в кутията а вън капаците на рутера са махнати и платката е сложена в обикновена кутия за суич а конектора за антенатае като пигтейл с кабелче правя една дупчинка на кутияра малко силикон и готово ако можеше и паяците да махна :Д за мегабити не мога да доворя все пак 2 та рутера струват 100 лева ако прекарваха мегабити иначе основния линк ми е с клиент канионче с 15 дб антена а от другата страна е мини пси от лаптоп пак с същата антена свързани са с 48/36 на Г освен този линк има още 1 на Б и 1 на А за зашумяване и дума не може да става чипа на суикса е * Chipset: Atheros 2317 от 2 дена си играя с 1 WR542G ето до каде стигнах с опитите си да го направя клиент: тест 1- WR542G оригинален както се продава със Sweex LW050v2 също оригинален na 300м тест 2- WR542G оригинален както се продава със Sweex LW050v2 също оригинален на над 3 км растояние при тест 2 бях вързан безжично към рутера и не съм губил много време за настройки и смятам че ако се вържа през лан ше се покачи още малко скороста защото като правих тест 1 и се свързвах безжично даваше 3 пъти по слаба връска мисля да пробвам TL-WR543G който има AP Client Router Mode (WISP Clent) това е от мен ако някои има идеи и съвети да дава насам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts