Jump to content

Source code на Windows програма за управление на комутатори с RRCP ?


Guest martidim

Recommended Posts

Трябва да пиша програма за управление на суичове (чипсет RTL8316BP). От ровенето в интернет откривам source code на OpenRRCP, но е за Linux. Търся  C++ source code на програми, примерно като Compex Winsmart Utility или RMT. Ще се радвам ако някои е открил или  работил по нещо такова и сподели повече информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно ...

Какво ще може да се пуска и спира като функции?

Във форума има тема в която съм намерил на Realtek програма но ще трябва да я декомпилираш (дисасемлер) или да си искаш сорса от Realtek..

Ще бъде добре да има такава Open Source програма, по-достъпна, директно за Win за да могат да се конфигурират тия животинки.....

Всъщност толкова ли са разпространени суичовете които ще могат да се контролират ... ?

Разкажи нещо повече за конректната ти работа и какви суичове имаш ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писал съм програми на assembler и дизасемблирането ми беше първата идея. За съжаление доста е сложно по този начин(от опит го знам). Да искам source code на програмата от Realtek е добра идея! Четох в руски форум, че Realtek не са дали информация на някакъв от форума, който е поискал нещо подобно. Все пак си струва да се опита. Всъщност имам напредък по въпроса с написването на програмата, но още има работа. Суичове с RRCP има доста. Такива са тези с чипове:

rtl8316b, rtl8324 и др. Целта на програмата за управление е да задава скорост на порта на всеки клиент, както и възможността да се спира клиента (чрез забраняване на порта). Има още много полезни неща в протокола. Например може да се провери дали е свързано устройство към даден порт(нещо много полезно за да се анализира проблем при клиент без да се ходи на място). Може също да се провери натрупания трафик (в пакети). Това което пиша са само най-общите неща. Програмата на пример може дори да провери за проблеми по мрежата, ако се наложи да рестартира даден суич. На практика чрез написването на подобна програма може да се управлява мрежа чрез устройства на цена под 20 лева. Целта е да се използва за управление на кабелни мрежи по селата. На всеки който е "вътре" в нещата е наясно, че селата са нерентабилен пазар ако се приложи "градския" начин на изграждане на мрежи. Цената трябва да е ниска, а анализа на проблемите да се извършва от разстояние иначе провала е гарантиран. Темата е много сериозна, но за съжаление в българските форуми има малко хора които са наясно и биха коментирали това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз скоро търсих за win такава но не намерих нищо! Ако някой може да напише и ако работи нормално може да се разберем на ЛС за условията :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поствал съм във форума, мисля tvbg59 му беше трябвало за едни суичове и успях да немря на Realtek програмата - линковете трябва още да работят. Има и Open Source от където може да се гледа (за Lin, но става).

Идеята е много много много добра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://lan.neomontana-bg.com/download/openrrcp-0.2.1-patched-rev2.tar.gz от тук може да се изтегли source code за линукс. Ползвах това за да направя програма-сървър за линукс + програма клиент за windows. Този вариянт обаче не ми харесва (въпреки, че работи). За да се напише изцяло windows-програма ще трябва да се използва Winpcap и по точно Wpdpack. Нямам много време, но скоро ще започна по-сериозно да се занимавам с "чистата" windows програма. Иначе колеги от Русе са написали за линукс нещо подобно на това което аз правя. Управлението е през WEB-интерфейс.

http://rrcp.networx-bg.com/rtl8316bp_web_management.pdf - тук е описано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор
тук имам две програмки за упралвние, двете работят с различни версии на WinPcap. А иначе специално за отдалечения достъп ни трябва точно някоя WEB линукс дистрибуция като линка по - горе само дето там иска цяла машина.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То аз останах с впечетление, че идеята е да се направи/намери програма аналогична на стандартната която работи под Linux но за Win. То този варянт с една машина от горе предполагам не е толкова голям проблем. Мисълта ми е, че тази машина няма да се налага да е кой знай каква, дори може да се помисли да се замени с борд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това е идеята DJ69! До няколко седмици ще пусна суров вариaнт на програмата за Windows. Мисля, че чрез опита на хората във форума ще може да се направи полезен софтуер за RRCP.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Двете версии по горе които бях постнал работят под windows, въпроса е, че не са толкова нагледни за употреба, иначе поне едната съм пробвал и си е Ок. Неомонтанските суичове са идеални за тестове, не разбирам само защо те все още не са направили софта както трябва. И другото което е важно, трябва да има някаква защита от неоторизиран достъп, все пак с тази програмка ще могат да се ровичкат суичовете в целата мрежа. Може би затова има само предимно линукс дистрибуции за да не е юзер френдли.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Еи тука нещо ми се губи с ровичкането на всички по мрежата?! :)

Не разбрах ?

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами разбирам го, че едва ли не който има програмата и е вързан към някаква лан мрежа която има суичове работещи с този портокол и може да ги прави каквото си иска.... т.е. Да ги ровичка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, няма authentication до колкото знам, все пак технологията е много използваема.

Значи главната администарторска програма трябва да следи за:

- RRCP пакети от неоторизиран източник и да сигнализира

- Периодично дали конфигурациите са както са били оставени от администратора

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то тоя портокол по default мисля че е забранен (няма как да вляза да видя в момента и не се сещам ). То ако трябва да ставаш падарин ... :) - ЛудницА !  То това може да е една от причините от НЕомонтана да не са писали софт-а ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.