Jump to content

Ubiquiti Nano station 2 или Ubiquiti Power station 2

diyan1234

Recommended Posts

Здравейте,

Не съм много наясно тези устроиства и ако може някой да ми отговори на няколко вапроса. Значи ще го ползвам предимно като wireless приемник. Доколкото разбрах нано 2 може да се ползва като приемник и като предавател и се използва ЛАН картата. Вярно ли е това? Ако е така лан картата на лаптопа ми ще мога ли да я ползвам Gigabyte GN-WI01GT (mini) PCI-E WLAN Card

Да ибобщя:

1. Ще мога ли да използвам вградената ми лан карта ?

2. Ще мога ли да ловя сигнал от разстояние 1-2 км. ( БЕЗ стени,дървета и др. )?

3. Кое от 2-те устроиства да си купя Ubiquiti Nano station 2 или Ubiquiti Power station 2 ?

4. Има ли някакво друго алтернативно решение?

5. 2.4GHz или 5GHz ?

Nano то трябва да е в АП режим с настройка на вертикална поляризация. Като задължително пряка видимост и в периметъра на излъчване то на антената т.е. ъгъла й. За 2 Км малко се съмнявам но всичко е много относително от ефира, времето, лаптопа и т.н.

п.п. И да се подбере най-чистия канал т.е. да си възможно най дълече от изполваните канали ако е това е възможно. Ако картата на лаптопа подържа 5ГХз най-добре нано5! ::)

Ubiquiti Nano station ще ти върши работа за Ubiquiti Power station 2 незнам дали има смисъл освен ако нямаш излишни кинти.

Не се занимавай с глупости :) . И вземи прочети малко из форума и из нета що е AP,Client mode. Усилване на антените как работят и т.н. .. .. .. Няма да е ти навреди никак  ::)