jordan_ruse Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 имам ПОЕ с напрежение 50 волта при трафа и ампераж .... над 10А. Освен суйчове обаче ми се ще да пусна и 2-3 АП-та но те искат малко повечко ток. 7805 .... не ми се вижда като вариант, защото пробвах и ... с огромен радиатор ... на 10мин .... пареше !!! Идей някакви ? Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 LM2576 HVT -5 или Adj. Разгледай и пдф а ще ти стане ясно . На изхода и на входа задължително трансил диоди.Един диод обратно вързан паралеллно на входа и един последователно да не я опука някои дет не прай разлика от + & - или поне на изхода ценер 5,6V 1W. Защото на тия АP та има някой чипове който се хранят директно на 5те волта и си е рискувано да се надвишават...Импулсния диод задължително на поне 100В и 3А, а дросела да може да понесе мин 2А. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan_ruse Posted November 25, 2009 Author Report Share Posted November 25, 2009 ¤ DJ69 ¤ благодаря за отговора. като гледам ПДФ-а .. това определено ще свърши работа. дано не прекалявам, но ... на това чудо трябва ли му огромен радиатор или е по кадърно от 7805 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Ами много по-кадърно е все пак е DC2DC.Ми при мен цялата кутийка е радятора с размери на кибрит и е от 2мм алуминии има изолационна подложка и термо паста.От както преди няколко години са монтирани не са спирали въобще!Ако имаш място и матерял слагай.... Да има . Сложи си 2А предпазител м/у изхода и изходния защитен ценер както и на входа. Ако имаш бюджет разбира се.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted November 25, 2009 Administrator Report Share Posted November 25, 2009 имам ПОЕ с напрежение 50 волта при трафа и ампераж .... над 10А. Освен суйчове обаче ми се ще да пусна и 2-3 АП-та но те искат малко повечко ток. 7805 .... не ми се вижда като вариант, защото пробвах и ... с огромен радиатор ... на 10мин .... пареше !!! Идей някакви ? Благодаря. предполагам говориш за 50волта променливо напрежение където използването на такъв чип е малко рисковано, ето ти един готов продукт iH1C5T5 с изходен ток до 1,5А галванично разделяне и защити п.с. въобще не знам как си пускал 7805 с такова напрежение Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 E то на това място където трябва да е стабилизатора може да не е 50V ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordan_ruse Posted November 26, 2009 Author Report Share Posted November 26, 2009 напрежението по кабела в самото му начало е 48волта изправени с грец и "изгладени" с 2х5000мкф. Аз имам някакви такива от неомонтана който държат по 1А. притеснява ме обаче да пусна АП-тата с такива, защото при старт АП-то издърпва 2.3А , който разбира се падат , но .... незнам тия "неща" дали ще устискат, а не ми се пробва че имам малко бройки и си ги паза са суйчове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Е там където е АП то колко волта е на лана ? Смисъл колко е паднало... по трасето? Link to comment Share on other sites More sharing options...
px1 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Защо не използваш dc/dc комвертор на MeanWell.струва около 35 лв. и ги има с входно напрежение 18V,48V и 72V.Още нямам изгорял такъв. www.streambg.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted January 29, 2010 Administrator Report Share Posted January 29, 2010 Защо не използваш dc/dc комвертор на MeanWell.струва около 35 лв. и ги има с входно напрежение 18V,48V и 72V.Още нямам изгорял такъв. дай директен линк за дистрибутор. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 10A... РУснаците имат един хубав лаф по тоя повод ама ще се разсърди някой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
px1 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 тел 0885109058 телефон в магазина.Питай продавачката www.streambg.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted January 29, 2010 Administrator Report Share Posted January 29, 2010 тел 0885109058 телефон в магазина.Питай продавачката по скоро исках да се запозная с техните продукти. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
px1 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Питай GOOGLE www.streambg.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Гледал съм из Варна такива... http://www.meanwell.com/search/nsd15-d/default.htm . Като цяло на "хартия" изглежда много добре макар да е малко скъпичко. Но не съм ги тествал.. То има и много други интересни варянти особено за места където се спазват правилата за 48VDC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts