Jump to content

Проблем с мрежата


Recommended Posts

Здравейте колеги!
Имам една малка мрежа с почти 300 абоната  напоследък ми се явява странен проблем. 
Интернета ми е с радио AF5XHD кара около 500 мегабита  от него влиза микротик рутера ми който го играе DHCP и Шейпър  машина с и7 процесор и двупортова гигабитова  карта Intel Pro... след рутера имам един суич 5224 на дел и един digitus с 24 сфп-та .
Когато на някое от сфп-тата закача клиент без значение на кой суич е ( клиентите ги свързвам с неомонтански ,евролански или други гигабитови суичове с сфп или медий) ако клента е с гигабитов рутер вдига над 200 мегабита  а ако е с обикновен не прави повече от 40dоwnload , Ъплоуда върви нормално ... тествах го в къщи закачам лаптопа с 100 мегабитов пач вдигам 40 мегабита когато го закача с гигабитов е над 200 .
Дали някой има идея от какво се получава това . да допълня че преди време пробвах с flow Контрола на суичовете значително се подобравя скоростта но пък тези който са на лан започват да трошат и да правят същия проблем .

ops.jpg

ops4.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, аналогичен проблем имахме на няколко от малките точки където суича бе RB260GS и устройството зад него е с 100Мб порт. Прекарваше около 30-40 каквото и да правиш. Решението при нас беше или да се е сложи гигабит устройство зад суича или да са се смени суича . В момента сме махнали всички 260тки и проблема го няма.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, master написа:

където суича бе RB260GS

Само да вмъкна, че суичът е с чип AR8327 и има малък пакетен буфер - 128к байта(колкото за 2 порта общо). Трудно се справя с трафик от 1000 към 100 мегабита. Реално се получават дропове на пакети. "неомонтански ,евролански" са със същият чип (или неговата индустриална версия AR8337)

  • Харесай 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, master написа:

Странното е че като се сложи RB960 няма проблем, а той е със същия чип.

Според картинката, връзката към SFP-то минава през процесора и реално се държи като рутер, а там буферите се вземат от RAM-та.

spacer.png

  • Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като се сложи тъп гигабитов след неомонтанския няма никакви проблеми... Обаче някъде като е за 2-ма клиента или трябва са сложа 100 мб-тов работата се осира здраво.... В останалата част от мрежата дето суичовете са dell 6224 този проблем каточели го няма 😑

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.