Jump to content
Networker

Механично надене на дроп кабели

Recommended Posts

Networker

Здравейте,
можете ли да предложите варианти за надене на дроп кабел без заварка - механично (без монтаж на 2-фаста + муфа между тях) - т.е. минимална загуба на сигнал, без да се сплайсва?

Също така - какво може да се използва за механичен монтаж на фабрични конектори към дроп кабел (при клиент) - отново без сплайсване (при фастовете човешката грешка дава сериозни отклонения - често до 2-5дб, а и някой фастове дефектират след монтаж)?

Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites
niki5

Ами при условие че DVP сплайсера струваше 3500 с ддс ,тук колега го продаваше по 2000 (може и по малко лева).При условие че има слайсери в нета за по 900 долара .Еееееееее ти се шегуваш нали .От заварка по хубаво няма , щом ще цедиш стотинката децибела хахахах. Когато използваш SFP  с +++  и добри ону няма ядове .Пи заварки съм пускал при сплит на х32 на 16.8 км сигнала бе -5,7dB/m - TV - 19dB/m  нета можеше да работи на сплит на х64 . Друго което да кажа е че когато колегите внимаваха затихването е под 2 dB  на фаст конектора . И пак нямайме проблеми с фастконектори на разтояние 4 км метро разтояние и сплит на х64 . затихването беше под -22dB/m  до -17 .Когато имаше проблем се ходеше да се заварява. Така че помислеи изкаш без спалйсер ,изкаш да не е фастове ,предполагам изкаш с най евтините SFP с по един +  . Е няма как да стане . Качествена оприка ,материяли мошни SFP  и колко можее повече заварки . И няма да те боли глава.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Networker

Ако е сплайс трябва да ходя аз, техниците не съм ги учил още, пък и е и риск - губене/чупене. Цените не са високи вече ама ако трябва да ги даваш на всеки няколко месеца щото някой е изтървал сандъка от 1 метър или го е смачкал със сандъци или макара оптика малко не върви.

Търся нещо по-елементарно - механична муфа на влакно срещу влакно - загубата би трябвало да е по-малка от колкото при 2 фаста + човешка грешка.

Edited by Networker

Share this post


Link to post
Share on other sites
nmish

здравей колега,

не ми се обиждай - но питането ти сериозно ли е?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Networker
Преди 7 часа, nmish написа:

здравей колега,

не ми се обиждай - но питането ти сериозно ли е?

Здравей, сериозно е питането.
Търся максимално прост вариант, който техниците могат да реализират без моето участие - при сложност подобна на фаст конектор.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.