Jump to content

RB433AH + 2 MiniPCI R52H не работи, както се очаква

linuxer

Recommended Posts

Здравйте.

Имам едно такова питане:

Става въпрос за доста проста конфиргурация с RB433AH и 2 платки R52H (R52-350).

Идеята е, че ги бриджвам двете платки с ethernet1 (POE портът) и очаквам да вдигна към 2x24Mbps през тях, което пък е към да речем 50Mbps през eth порта. Да, да ама не!!! Връзвам се с два лаптопа към двете SSID-та на тея въпросните R52H-чета и те двете заедно си share-ват този капацитет от 24Mbps!!! Ако оставя само единия лаптоп да дърпа, той сам си вдига тези мегабити през едната от картите, но пусна ли и другия си делят по едни приблизително 12Mbps... При това положение през eth-то не минават повече от 24Mbps по никакъв начин...

Тази същата схема я пробвах и в рутинг режим на борда и пак същата глупост се получава.

Ако някой има идея къде е проблемът ще съм благодарен да сподели.

Дай малко повече инфо. Смисъл къде е този борд? С кви антени е ? Растояние? Постни един конфиг. На коя честота е? Че така с тези лап топи не ми стана ясно как точно взимаш нета?

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

Едната карта е на първи канал, а другата е на 13-ти, а антените са малки омнита. Бордът е ей тук до мен на бюрото в момента. Пробата я правя, като даунлоудвам от едно ПЦ, което е закачено на eth1-то на RB433AH. Конфигурация всъщност няма кой знае каква, както казах всичко е в един бридж боднато и това е. Според мен трябва да работи така, защото нали това е идеята на тези 3 MiniPCI вътре...

• Administrator

сложи и друг етхер в бриджа и виж през него как ще върви. Тоест от Етхер1 към Етхер2 и от Етхер2 към картите

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Ами не знам дали за това става въпрос, но пробвах да нашия в бриджа само eth-тата и се оказа, че между две eth-та се получиха 97Mbps трансфер в едната посока, което показва, че бриджването само по себе си работи ОК...  ???