Jump to content
  • 0

Backup на Микротик

Gonzales

Question

Здравейте , имам инсталиран Микротик с доста настройки направени във времето. Искам да направя Backup или Image за да се подсигуря ако стане нещо да вдигна бързо Микротика с всички настройки. В менюто FILE има бутон за бекъп и ресторе

дали това е достатъчно и как да прехвърля този файл на Флаш или друго устройство

Recommended Posts

• 1

верно има тема ама след като мога да ти отговоря с 2 реда ....

1. бутона backup > копирай после файла и е готово - абсолютно всичко както и паролите ти!!!

2. New Terminal > export file=exportALLsetting

после копираш този файл и можеш да разглеждаш/променяш настройките които си направил.

според мен по-добрия вариант за бекъпване е втория

Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. К.Иречек

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

верно има тема ама след като мога да ти отговоря с 2 реда ....

1. бутона backup > копирай после файла и е готово - абсолютно всичко както и паролите ти!!!

2. New Terminal > export file=exportALLsetting

после копираш този файл и можеш да разглеждаш/променяш настройките които си направил.

според мен по-добрия вариант за бекъпване е втория

Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. К.Иречек

Само да попитам при втория вариан , как после да импортвам настройките ;)?

• 0
  • Administrator

/import file=името на фаела

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Аз пък имам друго питане.Ако например съм си направил бекъп,но случайно рутера дефектира и си купя нов от същия модел,мога ли с този бекъп да си върна всички настройки?

• 0

да

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0
  • Administrator

аз не давам 100% , ама много зависи какъв е накичения хардуер.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0

Веднъж пробвахме този вариант и се оказа,че не работи.Ставаше дума за същия рутер,RB450G.После колегата Жоро (111111) каза,че проблема е в мак-адресите.Просто не са същите.

• 0

за това най-добрия вариант все пак си остава /export

• 0

И след този експорт?Какво трябва да се подмени в данните по отношение на новия рутер?Освен мак-адресите например.

• 0

принципно не знам за кои мак адреси говорите за подновяване. при новия рутер ще има промяна само на мак адресите на самия рутер. не се сещам сега къде ги използвате тези адреси. другите неща би трябвало да останат непроменени.

експорт можеш да променяш всичко по конфигурацията като я отвориш с текстов едитор. не можеш да пипаш потребители на самия рутер.

бекъп - запазва всичко - пароли, потребители, настройки. не е чак толкова гъвкаво откъм връщане на бекъп-а

• 0

Имам предвид мак-адресите на самия рутер.Като си купиш нов,той няма да е със същите адреси.Освен това в бекъпа виждам и ID на Микротика.Вероятно и то трябва да се смени.

• 0

да то ще си ги смени ама не знам ти къде ще ползваш мак адресите на този рутер. ИД-то защо да го сменяш, нали искаш да е абсолютно същата конфигурацията

• 0

Ако съм  разбрал правилно - при прехвърляне на бекъп от стар рутер на нов трябва да задам преди това на новият рутер мак адрес, същият както на стария, за да се импортне бекъпа? 

Така ли е или греша нещо?