Jump to content
  • 0

L2TP\IPsec скорост.

walkingcurs3

Question

Имам Mirkotik hap ac2. С интернет 100мбит по оптика. Зад рутера имам нас сървар реализиран с Ubuntu 18.04 торент клиент и самба. VPN сървъра се хоства от рутера. Проблема е че скороста не ме уледвотворява. Развивам между 600кб/с до 1.5мб/с. Има ли някакъв трик с който да я покача? Тестовете направих през телефон с 4G+ обхват и съседа който е на същия интернет.

Изпратено от моят EML-L29 с помощта на Tapatalk

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Махни IPSec но и дори с него трябва да имаш 15+ мегабита

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Да реално ми се покачи около 14мбит отгоре.1226fb224fbc432dac5d239e8e269424.jpgca2359ccfee4c6b1223a1278dc69c7a9.jpg

• 0
  • Administrator

Активен ли е fastpath?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Не беше сега го активирах fasttrack поне това намерих в гугал. Скороста се покачи до 40-45мбит. Мисля че повече няма да може да се изстиска. Понеже идеята е да се ползва през мобилен нет. Пък там зависи много от покритието и колко абоната говорят защото са с периотет. Благодаря за съдействието. Сега остана да накарам андроид да държи връзката непрекъснато но това вече е за друг форум. Благодаря още веднъж.

• 0
  • Administrator
Преди 2 часа, walkingcurs3 написа:

Имам Mirkotik hap ac2. С интернет 100мбит по оптика. Зад рутера имам нас сървар реализиран с Ubuntu 18.04 торент клиент и самба. VPN сървъра се хоства от рутера. Проблема е че скороста не ме уледвотворява. Развивам между 600кб/с до 1.5мб/с. Има ли някакъв трик с който да я покача? Тестовете направих през телефон с 4G+ обхват и съседа който е на същия интернет.

Пнякога ползването на MLP при ppp връзка е за предпочитане за решаване на някои проблеми свързани с пресегментирането на пакетите . Може да пробвате да го активирате , като зададете на L2TP сървъра MRRU=1600 . В ОС като Windows и Linux може да се зададе или чекне мултилинк за да сработи , но в телефон не знам дали я има тази опция .

• Like 1