Jump to content

Изграждаме безжична телефония която се интегрира с Астериск(IAX,SIP,h.323)..


The Shadow man

Recommended Posts

Здравейте ако някой иска да вземе някоя друга свястна кинта - даваме решение за заводи и голями индустриални площи(закрити пространства) и открити такива- за безжична телефония базирана на  DECT стандарта. Изграждаме голями заводи и халета и имаме голям опит.

Лека

PS: Конфиденциалноста е гарантирана

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Очаквайте скоро време малко тех. инфо по-върпоса. За начало- Base Station - 250mw peak power и възможност за роуминг и central address book. За другите екстри ще има филмче. Засега толкоз. За бизнес ценрове се е утепало. Има възможност и за до 12 configured groups-което дава възможност да имаш до 12 фирми на етаж и да им даваш на всеки от тях различна фактура с детайлна разпечатка върху една инфраструктура и това без кабели без розетки, гофрета, пластмасови канали, без стационарни ip телефони Разбира се за пълното решение ви трябва и един астериск за да го позлвате като сип прокси. Но затова повече при интерес.

Правили сме изчисления че СКС-то на бизнес сградата излиза колкото една DECT система и Hotspot-a за нея.Правиме уговорката че служителите не свалят п*рно с с по 10mbps per  seat ??? за да кляка hotspota.

Самo опорна инфраструктура и това е. Има решение и за по един кабел на етаж за BSs и с  6 repeaters per cell(BaseStation) или с 255 repeaters тоест няма нужда от никакви utp-ta  само power supply  за IP DECT repeaters и сте готови. Но затова след проявен интерес. Работиме с всички VoIP оператори, но това е въпрос на политика на клиента. С две думи аkо искате пълно гласово решение- обадете ни се.

Ключови думи: ip dect, repeaters, switchvox, asterisknow, mor billing, trixbox. cat-iq,centos, asterisk, dahdi, iax, sccp,sip,voicemail, msf, open cti.....

Лека

ПС: Водиме Ви , след подписан договор,  на място на наши корпоративни клиенти с такава инфраструктура и действаща услуга- това което ще видите е самодостатъчно...

Link to comment
Share on other sites

Екстра.

Моля посочи най-големите плюсове на вашата услуга/система пред алтернативите, по-конкретно. До тук..:

- Не се изискват кабели.. ?

- СКС-то излиза пак толкова. .. ?

- ... ?

IPDECT_ari_ori.png

Furthermore, the IP DECT solution:

 • eliminates the need for non-standard cabling, a LAN is sufficient to run the base stations,
 • simplifies administration and maintenance,
 • reduces costs and improves employee mobility and remote connectivity,
 • allows remote locations for the mobility.

ipdectsmallsinglecell.jpg

ipdectsmallsinglecellr.jpg

И един много ключов въпрос при VoIP: какви нови услуги, възможности, начини на използване на комуникационната среда, са възможни с тази технология, които да дадат преднина на бизнеса, да спестят време и разходи и да улеснят служителите?

Link to comment
Share on other sites

Мдаааа, добре гледаш продуктите на Ascom ??? но цената е леко безобразна....

други предимства са тъй наречените CTIs- Computer Telephony Interfaces. Има си *.dll библиотеки с помощта на които те (по LAN-a) контактуват с BSs и се прави интеграция на съществуващи приложения с DECT инфраструктура- най-тъпият пример е тъй нареченият click-to-dial CTI от outlook-a. Има и други специализирани, но те нямат почва у нас..Например Dura-едикво-си серията на Ascom има хиляди болнични приложения, но няма болница дето да ги даде тези пари...има и други моменти..но те са друга бира...Пример на добър CTI има за хотелски и ваканционни комплекси- пример да не пускаш чиастачките да слизат да почиват, ами да им пускаш безспирно смс-и за нови стаи за почистване и на всяка почистена стая да пращат потвърждение че всичко е ок..или с обаждане. Има вече много CTIs за DECT, хубавото е че има и среда за програмиране и библиотеки които могат да се позлват-оест има една отворена платформа която дава огромни полета за действие. С две думи вижте за System on a chip и новият чип на Infineon за Cat-iq 2.0. това е.... другото .....не се купува...и не се дава---know how ???

Leka


Post Merge: [time]1257119488[/time]

Сори отплеснах се...не ти отговорих..на въпроса:

Имаш два варианта:

1. Пускаш 1 х BS (single cell- само до нея влачиш LAN) и си слагаш на LOS ip dect repeaters

2.Пускаш си multicell BSs и си слагаш само където имаш глухи участъци или няма изградена и няма нужда да има такава инфраструктура -слагаш ip dect repeaters. - само power и нищо друго и си ги програмираш

3 Какво да го смятаме - ами ако искаш смятай скс-то за определена бизнес сграда, кажи размери и работни места фасада...конструкция и ще ти сметна ip dect-а но трябва да се знаят и колко потребителя ще бъдат там. Ако ме питаш мен, аз съм смятал за една сграда в провинцията СКС-то - личен опит- и сега като се замисля, може да излезе и 5  пъти под цената на СКС-то. Но всеки казус - е сам за себе си. Пример- за бизнес центровете може да достигне и до 30,40 пъти под цената на СКС-то. Вижте новият такъв на Цариградско...стъкло и опънспейс....мечтата за такава технология. там кърти мивки...

Може да се  направят и безумия като например да достигнеш над 100 гласови канала на определено място но това е  много рядко. така че с 20,30 гласови канала оемаш всички обаждания на етажа на цял бизнес център. А и друго, нямаш IP телефони....цицка,  подобни глупости, които вършат работа само в голями организации над 100 човека.  А ти в бизнес центъра търсиш и гъзария, там всеки се кипри с новата си дрешка...човешка суета..ако някой е продал VoWiFi до сега в Бг и е тръгнала и заспала тази услуга, нека да ни покани да я видим за Нас има една технология-IP DECT.

Лека

PS: Да има VoWiFi но трябва да знаеш как да я правиш, това е мнооогооо трънлива тема...

Най-голямият плюс го пише скрит по-горе....scalability на решението  и мноого голяма стабилност на услугата. трябва ти само едно малко астериск-че ако искаш един switchvox или подобен и си готов.. с две думи ценово мога да ти дам пример : за 30 потребителя за офис с 1000м2- телефонията е под цената на една евтина кола(идва ти на цената на стационарният voip). винаги може и по евтино, но тогава отиваме към честа и славата...

дано ти е станало ясно...

Ако имаш идване към София..видях че си заразен като нас в тази технология ела да пием по бира и да поговорим за ...знаеш какво.... ???

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Здравейте, Вече е факт и най-голямата индустриална инсталация на IP DECT инфраструктура в България с което много се гордееме ??? Имаме страхотни отзиви от клиента и засега сме доволни че не се чупи - и така 2 месеца вече :). Сега сериозно за този бизнес който е доста непознат и има много преимущества когато си цениш времето и услията а вече и парите.

Пример: Пренасочването на разгвор на клиент(към колега който се намира на 500метра от теб)  в рамките на 2 секунди без да го караш да звъни по 3 пъти е особено важно условие когато бизнеса ти е прилично голям и мобилен а и прави хората спокойни в работата. Но това е за по-цивилизовани бизнеси които са узряли за този етап в развитието си.

Един съществен момент  работим с оборудване изцяло съвместимо compliant с Астериск - такова друго чудо няма. Сериозна марка и реномирана, но отговори не тук все пак е бизнес..

Айде на бизнесооо ..:))

PS: Само да добавя, нашият случай беше пълен Фарадеев кафез -отвътре сигнал навсякъде, а отвън нищо не пробива....Нека след това си говорим за VoWiFi при индустриални имплементации..е..няма как да стане...

А и тествахме базовите станции пробиват през около 7,8 изцяло стоманобетонни носещи приземни стени...уби ни..с покритие...Имаме решения и за SMB бизнес, с много прилични цени на телефони. Който има интерес отворени сме за контакт. Скоро ще има портал..по темата..

Лека

Link to comment
Share on other sites

Аз съм специалист в областта на VoIP и се интересувам. Ако има нещо с което да се замеся по някакъв начин - ще е итнересно.

Само да потвърдя набързо - самите DECT телефони са си класически DECT, а VoIP тръгва от базовата станция, или ?

Link to comment
Share on other sites

SIP DECT. BSs са GAP compliant и може да си пускаш даже телефони на Сименс или пък даже China телефони, но това яде по-малко повече от 1 voice channel ??? .

Да можеш да се намесиш, но за това на приват..

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Привет,

Понеже видях, че в тази тема си говорите за Voip и реших да помоля за съдействие. Проблема е, че си взех един Voip GSM Gateway PORTech MV-370 и незнам как да го настроя за да работи с Elastix. Ако някой се е борил с това изделие нека да сподели

Link to comment
Share on other sites

Аз. Трябва да се свържат чрез AIX тунел или SIP тунел, в зависимост от подръжките на първото. Elastix-а е много много много готина дистрибуция. ??? Една от любимите ми за VoIP :D

Link to comment
Share on other sites

Свързъл съм ги със SIP тунел, но от там нататък незнам как да се настроят. Стигнах някак си до там, че като набирам номера на GSM-a да звъни на вътрешен номер, но когато вдигна не се чува нищо

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.