Jump to content
  • 0

Въпрос свързан с хап ац2

dubnation

Question

Имам 2 въпроса имам микротик хап ац2 и след него unifi ap ac PRO и още 2 апта обикновенни тп линкове до микротика идва гигабит интернет ,но през унифи апто повече от 110 немога да изкарам на ви фи пробвах с различни настройки и все едно и също с гигабит пое е ужким микротика ли го ограничава нещо немога да разбера също и на тп линковете пък имам око 30 40 когато съм до тях ,и другия въпрос е може ли примерно устройствата с даден мак адрес да влизат дирекно в бридж(идеята е порт от рутера да се ползва и за интернет и иптв от виваком) ? 

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator
Преди 1 час, dubnation написа:

Имам 2 въпроса имам микротик хап ац2 и след него unifi ap ac PRO и още 2 апта обикновенни тп линкове до микротика идва гигабит интернет ,но през унифи апто повече от 110 немога да изкарам на ви фи пробвах с различни настройки и все едно и също с гигабит пое е ужким микротика ли го ограничава нещо немога да разбера също и на тп линковете пък имам око 30 40 когато съм до тях ,и другия въпрос е може ли примерно устройствата с даден мак адрес да влизат дирекно в бридж(идеята е порт от рутера да се ползва и за интернет и иптв от виваком) ? 

Не правихме ли скоро схемата с iptv ? Няма значение с кой модел рутерборд се прави, настройките са същите ! Относно безжичната част трябва да се знае на каква честота, стандарт, сила на сигнала и битрейт се свързва устройството с АПто . А за самият Микротик не си ли се пробвал да се вържеш и да тестваш ? Инак не би трябвало да е проблем за рутера да кара гигабит .

• 0
  • Administrator

Ако се закачваш на 2,4 толкова.

Ако е на АС каква ти е картата на устройството.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
На 5.04.2020 г. at 23:14, JohnTRIVOLTA написа:

Не правихме ли скоро схемата с iptv ? Няма значение с кой модел рутерборд се прави, настройките са същите ! Относно безжичната част трябва да се знае на каква честота, стандарт, сила на сигнала и битрейт се свързва устройството с АПто . А за самият Микротик не си ли се пробвал да се вържеш и да тестваш ? Инак не би трябвало да е проблем за рутера да кара гигабит .

Стандартната схема с иптв е ясна,но тези дни ми се налага да ползвам 1 кабел и за интернет и за тв през време и се зачудих неможе ли да реализира под микротик по същият начин който вивакома го реализират при тях с смартком и хуавей рутерчетата(когато включих стб-то автоматично да попада в бридж с ван/еоип тунес който както го ползва).С микротика за безжичната част реално няма проблем изкарва ги и повече но той е твърде далеч и ме не устройва понеже 5 гхз устройсво след като се конекне е на -86 90 децибела и не е много стабилна връзката  и затова предпочитам с ап-то да се връзва.Иначе след микротика на кабел си има гигабита на всички утройства,съмняваме ме пое адаптера единсвено да не се е предал нещо.