Jump to content

pomosht za Wifi antenna ot satelitka

sabotage3d

Recommended Posts

Zdraveite popadnah na tazi statiq http://www.engadget.com/2005/11/15/how-to-build-a-wifi-biquad-dish-antenna/  tui kato imam stara satelitka ot tozi tip ima li nqkoi koito e pravil neshto podobno da pomogne blagodarq predvaritelno i ako moje da mi kaje otkude da si kupq chastite. Ideqta mi e da si usilq wifi cartata i da hvasham poveche bezplatni wifita. Ili prosto da si kupq nqkakuv vid antenna koqto moje da se prikachi kum satelitkata i da se usili signala.

• Administrator

я преведи на български че нищо не се разбира

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• Administrator

пиши на български

Харесай поста ^^^

Извинявам се просто имам проблем със кирилицата под операционата система. Това което питам е на сателитната ми антена облъчвател ли трябва да и сложа за да мога да хващам далечни Ap-ta. И ако да мога ли сам да си го направя или е по добре да си го купя. И изобщо има ли смисъл от такъв тип антена или е най добре параболична.

Може да се направи.Дали има смисъл е относителен въпрос спрямо обстановката.Иначе би трябвало да има смисъл от нея като цяло :) . Ако имаш чиния мисля че може да пробваш - не е толкова скъпо 1метър кабел и 1 букса..Другото което се сещам е някой USB WIFI да го сложиш на мястото на стандартния сателитен приемник естествено ще трябва малко настройка :)

Първо благодаря за отговора.Обстановката е следната обграден съм от две кооперации като моято е по навътре от улицата около 15-20 метра защото имаме двор. Малко се заглушава от двете страни затова търся нещо по силно да хващам в голям радиус. Антената ми е на 15 метра от компа какъв облъчвател можете да ми препоръчате или да си купя параболична за по голям обхват.

Няма да е зле да прочетеш за антените малко темички..Има и във форима много добре написани от edemy2001 и не само.Колкото е по-голямо усилването в повечето случай е по тясна диаграмата и на насочване.Ако знаеш къде е точно устройството от което искаш да вземаш и ако не е над 100 метра при пряка видимост може да пробваш нещо по семпло..Не се хвърляй на толкова големи антени за такива разстояния!С каква антена си в момента?

Искам просто да хващам безплатни wifita. В момента съм със мини магнитна антена по слаба от телефон.

Да имаш напредък! :) Може с някои NANO да пробваш също с неговата вградена антенка ако не с външна :).

• Administrator

това че ти ще тровиш ефира с 600mW

не значи че ще виждаш нещо иззад ъгъла

стреми се чувствителността на антената да ти е по силна

подобно на лаптопите които виждат силен сигнал

и не могат да се закачат за него защото

вградената им мощност е доста малка

комуникацията е двупосочна каквото и да правиш

Харесай поста ^^^

Спрях се на Nanostation NS2 от VideoMax бяха супер некомпетентни и неуслужливи от Reload казаха че NS2 ще стане за целта.

• 2 months later...