Jump to content
  • 0

MikroTik hap ac 2 port пренасочване

walkingcurs3

Question

Здравейте от няколко дни съм на въпросният микротик. Настройл съм си два vlan-a. Срещнах проблем с пренасочването на портовете понеже имам домашен клауд сървар и торрент клиент. От външен източник си ги достъпвам без проблем. Но когато се вържа за WiFi или някой от лан портовете не мога да ги достъпя с днс адреса. Получавам днс адрес от доставчика. Другото което ми направи впечатление че за source ми се изписва IP адреса който е динамичен и в бъдеще ще срешна проблем като се смени адреса. Опитах се да въведа днс адреса potribitel.varna.ddns.bulsat.com но обаче винаги ми се изписва IP-то след прибавянето на правилото.

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator
Преди 8 часа, walkingcurs3 написа:

Здравейте от няколко дни съм на въпросният микротик. Настройл съм си два vlan-a. Срещнах проблем с пренасочването на портовете понеже имам домашен клауд сървар и торрент клиент. От външен източник си ги достъпвам без проблем. Но когато се вържа за WiFi или някой от лан портовете не мога да ги достъпя с днс адреса. Получавам днс адрес от доставчика. Другото което ми направи впечатление че за source ми се изписва IP адреса който е динамичен и в бъдеще ще срешна проблем като се смени адреса. Опитах се да въведа днс адреса potribitel.varna.ddns.bulsat.com но обаче винаги ми се изписва IP-то след прибавянето на правилото.

Правиш рутера DNS сървър за локалните мрежи и слагаш статичен запис с адреса и името на необходимото устройство !

• 0
  • Administrator

Чети за "Що е то HarpinNAT"

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
  • Administrator
Преди 11 часа, 111111 написа:

Чети за "Що е то HarpinNAT"

Ако няма да ползва рутера за DNS сървър нека ползва него правило ! Няма да е нужно правило за другият vlan , а само за този в същата мрежа където се намира сървъра !

Edited by JohnTRIVOLTA

• 0
На 6.03.2020 г. at 11:13, walkingcurs3 написа:

Ми ползвай си днс-а от булсата, всеки път като ти се сменя адреса няма да има проблем. Само да е статик днс записа към твоя акаунт в системата им. Може да си пуснеш едно icmp и ще си видиш новия адрес и ще си влезеш с него в сървъра на конкретния порт. Стига рутера да си обновява source днс записа с новия ти адрес. Ако не го прави няма да стане. Булсата предлагат и срещу заплащане да ти фикснат ип-то към мак адреса ако е толкова проблем.

• 0
  • Administrator
преди 14 минути, vector85 написа:

Ми ползвай си днс-а от булсата, всеки път като ти се сменя адреса няма да има проблем. Само да е статик днс записа към твоя акаунт в системата им. Може да си пуснеш едно icmp и ще си видиш новия адрес и ще си влезеш с него в сървъра на конкретния порт. Стига рутера да си обновява source днс записа с новия ти адрес. Ако не го прави няма да стане. Булсата предлагат и срещу заплащане да ти фикснат ип-то към мак адреса ако е толкова проблем.

При положение че микротик-а има безплатна DDNS услуга, за какво предлагаш днс на тоз калпав доставчик?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
преди 1 минута, 111111 написа:

При положение че микротик-а има безплатна DDNS услуга, за какво предлагаш днс на тоз калпав доставчик?

Доколкото разбрах от прочетеното,той колегата си го има това вече от доставчика. Иначе ако иска да си ползва и IP Cloud на микротика. Не съм го спрял.