bozio Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Здравейте отново имам едно питане. Имам МТ 2.9.27 сложено на ПЦ с 3 ланки друго пц на което съм пуснал фреерадиус на МТ лан 1 - доставчик лан 2 -ип което е вързано директно към пц-то с радиуса с пач кабел лан 3 лан потребители на пппое всичко върви гладко до деня когато се разбра че си менкат узер и пасс между клиентите идеята ми е да ги огранича на пппоето и по мак адрес но неможах да намеря атрибута в фреерадиуса коий е. Пробвах с това в reply tablicata Calling-Station-Id 00:00:XXXXXX но нестава Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hijack Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 лично на мен това не ми се е налагало да го правя,но опитай http://wiki.freeradius.org/Mac-Auth Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozio Posted October 12, 2009 Author Report Share Posted October 12, 2009 това не ми върши работа до колкото разбрах е пак с атрибута Callig-station-ID но при мен не работи в случая както и забелязах друго когато фреерадиуса се явява гейт то тогава WISPr aтрибутите работят за ограничаване на скороста а когато не е гейт а се ползва отстрани (както в моя сучай) само за ацесс трябва да сложа Mikrotik-Rate-Limit за да огранича скороста на узерс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts