Alehandro Posted January 8, 2020 Report Share Posted January 8, 2020 (edited) Здравейте Имам интернет мрежа коята се разпределя от switch,може ли да се направи отделна затворена мрежа в нея посредство микротик. Извинявам се ако въпросът е малко глупав но до сега не съм работил с микротик моделът му е MikroTik Routers and Wireless - Products: hEX . Благодаря предварително. Edited January 8, 2020 by Alehandro Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Inkas Posted January 8, 2020 Report Share Posted January 8, 2020 Суичовете ти управляеми ли са? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hgd Posted January 9, 2020 Report Share Posted January 9, 2020 Преди 15 часа, Alehandro написа: Здравейте Имам интернет мрежа коята се разпределя от switch,може ли да се направи отделна затворена мрежа в нея посредство микротик. Здравей, Най-добре си нарисувай това, което искаш да направиш. Както си написал нещата, все едно имаш Мрежа за предоставяне на Интернет (т.е. си Доставчик), но предполагам, че имаш Интернет от някой Доставчик и те са си сложили обикновен суич да си свържеш 2 компютъра. По принцип, всяка мрежа е затворена, докато не добавиш рутер през който да я напускаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Alehandro Posted January 9, 2020 Author Report Share Posted January 9, 2020 Преди 2 часа, hgd написа: Здравей, Най-добре си нарисувай това, което искаш да направиш. Както си написал нещата, все едно имаш Мрежа за предоставяне на Интернет (т.е. си Доставчик), но предполагам, че имаш Интернет от някой Доставчик и те са си сложили обикновен суич да си свържеш 2 компютъра. По принцип, всяка мрежа е затворена, докато не добавиш рутер през който да я напускаш. Да интернетът ми е от Доставчик и минава през рутер, но въпросът ми е има ли как да се направи друга мрежа в самата мрежа с микротикът и тя да е един вид затворена да не се разпространяват данни в цялата мрежа а само в тази която искам да направя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Inkas Posted January 9, 2020 Report Share Posted January 9, 2020 Да, може да се направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mupo neTkoB Posted January 10, 2020 Report Share Posted January 10, 2020 включи Микротика в първи порт към едната ти мрежа, включи компютрите които искаш да са в отделна мрежа в другите портове - готово Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Alehandro
Здравейте
Имам интернет мрежа коята се разпределя от switch,може ли да се направи отделна затворена мрежа в нея посредство микротик.
Извинявам се ако въпросът е малко глупав но до сега не съм работил с микротик моделът му е MikroTik Routers and Wireless - Products: hEX .
Благодаря предварително.
Edited by AlehandroLink to comment
5 answers to this question
Recommended Posts