Jump to content

Ел ролетни щори, ПОМОООЩ

sirmilanov

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам проблем с щори, които днес трябваше да монтират у дома, външни ролетни щори с ел мотор захранван през шнайдерски бутони. Бидейки балконската врата и прозореца един до друг, когато си правих инсталацията изведох захранване от един бутон за тези две щори. Представях си, че в щорите има крайни изключватели и без никакъв проблем по-дългата щора ще се вдига/сваля без да има проблем за късата щора. И както се казва да ама не. Получи се така, че когато късата щора достигне крайна позиция, а дългата продължава своя ход, то мотора на тази късата щора продъжава да бучи и да превърта щората 2-3 см на горе на долу. Когато щората е вързана сама, колкото и да държа бутона натиснат след достигане на крайна позиция, с щората нищо неочаквано не се случва. Естествено от ролпласт не знаят какво да правят и май ще се наложи да търся решение сам. От утре започват споровете с тях, но ми се иска предварително да разбера защо всъщност се случва това. Ако някой има някаква идея, нека сподели моля.

Edited by sirmilanov

• Administrator

Вързани са заедно и стоп сигнала не действа.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ