Jump to content

Избор на Ударна Дрелка ?!

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Досега съм си работил с добрите стари Елтос ДУ 2-160 550W.Някой казват, че за нищо не ставали но за мен са се доказали през годините след ремонта на 3 апартамента от до само с тях.И къде ли още не.Налагало ми се е да ползвам дълеч по-скъпи марки е верно има си разлика но в повечето случай съм бил разочарован от скъпите..Та онзи ден издъхнаха четките и за пореден път но колектора е перфектен..явно има някъде проблем с някой от намотките..И мисля да купя някакво животинче та ми стана интересно Вие какво ползвате.Не ми трябва супер професионална машина просто някакво добро съотношение цена/качество.Попринцип за момента се оглеждам около марката Kress(немска) с тях съм работил и то с малките им модели и имам добро впечетление но все пак 800W товия модел е 420лв.

http://www.kress-tools.com/catalog/10156/info1

• Administrator

имаме едно Sparky подобен модел и няколко години вече държи, само кабела му оправяхме :) че само се къса от работа :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Sparky не ги ли правят тук където правеха Елтоси те по лиценз или ми е грешна информацията?Makita та.. добре аз съм бачкал но с купена от вън!А тази в бг дали е оригинал?Щото се нагледах на ментета на Bosh..A все пак не е за 20 - 30 лева и най важното нейскам да ме остави на някой обект на средата и то примерно посреднощ и да се чудя какво да правя.

Порезгледй и как стоят нещата със Hitachi защото един приятел има фирма и се занимава професионално и доста стени е изкъртил и ма каза че Hitachi в момента са най добри от към цена/качество/гаранционна подръжка

Sparky не ги ли правят тук където правеха Елтоси те по лиценз или ми е грешна информацията?Makita та.. добре аз съм бачкал но с купена от вън!А тази в бг дали е оригинал?Щото се нагледах на ментета на Bosh..A все пак не е за 20 - 30 лева и най важното нейскам да ме остави на някой обект на средата и то примерно посреднощ и да се чудя какво да правя.

Sparky се правят в стария завод ЕЛТОС в гр Ловеч. много са добри и им е по-евтина поддръжката, налага ми се да скоро да пренавивам един ротор на една дрелка - струваше или 25 или 35 /бъркам вече/

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 1 month later...

И все пак взех въпросния Kress тия дни понаправих 100 тина дупки... - ами не съм работил с по-добър перфоратор!!!Взех и един боклук http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=9&id=2 който приятно ме изненадва на пробиване в бетон..само тоя самозатягащ патронник е пълен боклук и взех един за 4,60 с ключ..За дупки до 8-10мм е идялен.Особено на тънки стени където креса на 2 пъти не го ударжах и вместо 20мм дълбочина направо излязох от другата страна  ;D

Makita, DeWalt.. С акумулаторна макита съм правил дупки в плоча за стойка. 15см дълбоки 12мм. Маса кутии е монтирала по блоковете в панелите и какво ли още не. Дори стени при клиенти е дупчила. Единствения недостатък е, че са и малко Ah на батерията :)

• 1 month later...

И аз съм фен на макитата ??? Имам перфоратор, и винтовер, отлични са...

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

Аз имам такова от преди 4 години. Бачка перфектно, когато има ток  ??? . Лошото е, че все ми го искат за "хилти", пък то не е нито по марка нито по предназначение.

post-177-130900725347_thumb.jpg

Mile то и аз искам Makita ама .... мн лев е :) А тази с батериите колко струва поне 1000  ???