Jump to content

Интернета ми има лаг.

Велката

Recommended Posts

Интернета ми има сериозен лаг от 2 седмици насам. На А1 съм, 75 мегабита. Реално имам 8 до 20 мегабита. Като напиша сайт зацикля за 6-7 секунди и тогава го отваря изведнъж. Пробвал съм с всички браузъри, ресетвал съм рутера, изключвал съм всички устройства за 2 минути. Ефекта е нулев. Лаг и това е. Понякога си имам 75, но като цяло имам страхотен лаг и през компютъра и през телефона (пробвал съм на много телефони и е същото). От А1 не ми съдействаха много много, проблема не бил техен а от мен. Питам се дали рутера ми си е заминал? Нов, на няма и година и вече трябва да го хвърлям? Досега съм сменил 4 рутера и от 4-те останах много разочарован. TP-link, Strong, Dlink.. всичките са един дол дренки. Не знам какво да купувам вече...

• Administrator

Достъпа кабелен ли е или 4G ?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Елиминирай рутера за тест за някакво време да видим дали наистина не е от рутера. Директно кабела в компютъра (тест и на друг компютър да не е от него, но щом и на телефоните е така, значи ще е от рутер или А1).

Нов или стар рутер все тая, всяко нещо се разваля, или пък може да има (или да се появят) несъвместимости и др.

Edited by trapatoni

dns и скорост на сваляне? През какво? Верно е, че са свързани нещата ама то и гъза и лицето са вързани.

А1 имат окло 3-4 вида на свързване. Особеност на разрастване и изкупуване.. Като знам и какви модели работят.. и dth-тата ги пуснаха на миграции. Може да е всичко :)

Lag, loss и това изчерпва запаса от думи и обяснения. До рутера, до гейта му или до гейта на доставчика са неща от друга книга. Няма начин да се помогне :)

Edited by Mile

Реших проблема. Оставих рутера за 1 нощ изключен и на другия ден всичко беше мед и масло. Съветвам всички да си изключвате рутетите като не сте си вкъщи. Явно имат нужда.

... най сетне си с ново IP , браво :) 
глей са пак го изключи да попаднеш на куцо :) наново.

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Преди 11 часа, Велката написа:

Реших проблема. Оставих рутера за 1 нощ изключен и на другия ден всичко беше мед и масло. Съветвам всички да си изключвате рутетите като не сте си вкъщи. Явно имат нужда.

Да, разбира се, и те имат нужда от почивка 😂

• Like 1

• 3 weeks later...