Jump to content

CISCO SG250 Vivacom IPTV

NaRMaG

Recommended Posts

• Administrator

То логиката за конфигурация е лесна 
примерно:

порт1 обединяваш с порт 2-3-4-5 + 6
на порт 6 си боцваш рутер какъвто ти си искаш

на порт 7 му вързваш лан-а до който си искаш порт за да имаш интернет.

Сегмент 1 порта от доставчика и  приемниците + wan порта на рутера 
Сегмент 2 портовете за лан-а

На портове на които има интернет няма телевизия и обратното.

Тествано на 3Com и H3C смарт суичове без нужда от терминални команди.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

@Щирлиц бе не знам колко си умен, ама явно на фантазии го докарваш добре. 😉 Колко ти плащат? Аз зимам 6 бона на месец. Програмист съм, не съм network engineer. Ще ми стигнат ли парите да ти платя, *****

Edited by Влади
Моля да спазвате добрия тон!

Ако са в зелено тогава бих се повпечатлил леко.. но не знам защо модераторите търпят цялото това нещо толкова време. И цялото смехотворно мерене на пи.ки.

нямаш sfp порт , да предположим , че имаш 10 р  версия която има 2 такива(комбо) първо ти трябва  SFP ONU което да е съвместимо на 100% с оборудването на доставчика (среща или разговор с доставчика ти са задължителни защото ……… ).Така до тук добре 99% е циското да не разбере какво е това в sfp порта , реши първо този проблем . "Няма нерешима задача , има само  хора и машини които не могат да я решат" цитат от ...…..

8p.jpg

10p.jpg

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

Преди 7 часа, trapatoni написа:

Ако са в зелено тогава бих се повпечатлил леко.. но не знам защо модераторите търпят цялото това нещо толкова време. И цялото смехотворно мерене на пи.ки.

Явно и те се забавляват с "великият истински програмист" 🙂 

• Owner
Преди 16 часа, NaRMaG написа:

@Щирлиц бе не знам колко си умен, ама явно на фантазии го докарваш добре. 😉 Колко ти плащат? Аз зимам 6 бона на месец. Програмист съм, не съм network engineer. Ще ми стигнат ли парите да ти платя, *****

Нямам против да си задаваш каквит искаш въпроси, но моля без да обиждаш колегите от форума!

Разликата между английските ,руските и българските форуми:

в английския форум задаваш въпрос, отговарят

в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Когато фактите говорят и боговете мълчат

Преди 20 часа, NaRMaG написа:

Може ли скрийн от ведомост? Колко тарикати дето имат милиони и са имали мечти да им се работи "на краче" са го издухвали... та ти с 6к (бруто/нето се тая и наем, вноска за колата и старите заеми) ще си наемеш персонално човек да осъществява безмислици. Всеки нормален човек ти тегли една и те забравя, като лош сън.

просто мнение..

(бтв решението е елементарно. толкова, че става дори и с микротик). само идеята на махането на онт ми се губи. вероятно от чисто естетическа гледна точка. все пак програмистите са 'ора естети. Вместо да вземе какво да е иптв от каде да е и да не се занимава с глупости (за каквито явно плащат по 6к некаде) и да си пие водката гонейки 30-така :)

Edited by Mile
  • Like 2

Престанете да бъзикате човекО, купил си е CISCO от ebay на сметка и иска да му го настроите като ONT. 

Към човекО: земи бойдиши шибаното ZTE черно, тури му лепенка на NASA и да се свършва с естетиката!

• Haha 2

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

• 3 weeks later...
  • Administrator
На 1.11.2019 г. at 14:34, NaRMaG написа:

Спирам да следя тая тема. Ще си направя собствен рисърч, ще се върна и ще напиша в същата тази тема стъпка по стъпка как се настройва L3 switch на cisco да работи вместо ZTE-то на Виваком. Без пари, за шараните тука да хапнат малко царевица. 😉 

Има ли напредък или "Турну Северин застой!" ? Все пак мина доста време за рисърч ! 😎

• Like 1

Передаем сведения об уровне реки Дуная. Шон жон жмон.....

Едно време к'ви програмисти имаше. С 3см лупи.

Сега се едно сите са почнали в кол центъра на бтк в плевен :)

• Like 2
  • Haha 2