Jump to content

Двойна поляризация?

CCIE Service Provider

Recommended Posts

Здравейте,

Първо се извинявам ако има нещо подобно като тема, просто не успях да открия.

Въпроса ми е може ли да ми препоръчате облъчвател с двойна поляризация.

Някой читав и изпробван.

Мерси много

Ние ползваме такива и сме доволни http://reloadbg.com/shop/product_info.php?cPath=23&products_id=134

малко са скъпички ама си струват.Иначе погледни и това http://www.wispbg.com/dipolar-parabolic-antenna-feedhorn-p-140.html?osCsid=1019cf72e085fb1060f525944aae0e5b , изглежда същото но не сме го тествали, ако някои ги е пробвал от втората фирма да сподели и цената им е на половина почти!?

Поздрави!

• Administrator

колегата wirebez от форума последно правеше и тестваше с двойна поляризация може да попиташ него. Аз нещо останах критично настроен към облъчвателите с двойна поляризация .. по -евтино ми излиза направо с 60см и обикновен щото има място :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Кофтито е че искам да сложа две 1.5м антени и ако трябва да са общо 4 ще заемат много място  :-[

А малко ме съмняват тия облъчватели с двойната поляризация ама... Все си мислех че някой ги е пробвал  ;)

Незнам за каква дистанция е това 1,5м но при всички случаи нема да е малко.На двойните облъчватели за съжеление им трябва малка мощност на картите за да не си шумят,което автоматично означава че за големи дистанции нестават /лично мнение/.Преди време пробвах на ~35км и накрая си сложих двете антени пак.....

• Administrator

Tодор Лазаров наскоро е пуснал линк с двойни облъчватели разстояние май беше 22км.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Облъчвателите от РТС са друга бира.Така и не ги пробвах .... но просто от предните нещо сякаш ми мина желанието за проби  :-[