Jump to content

Въпроси за RouterBoard с LTE и 4G интерфейси


ilko-gd

Recommended Posts

Здравейте,

През този месец MikroTik обявиха още един RouterBoard с LTE и 4G интерфейсни карти. Както и при другите модели и тук разликата е в поддържаните честоти (канали). В Интернет намирам информация за използваните в момента от мобилните оператори в България честоти, но ми изникнаха някои въпроси ако имате информация.

1. Има ли някакъв фиксиран честотен план за всяка страна в ЕС или честотите могат да се променят, защото например днес си купувам устройството с подходящата карта и след една година се оказва, че има още една честота и съответно оставам без връзка тъй като картата не я поддържа.

2. След като вече може да се използват мобилните данни и в ЕС без допълнително заплащане как да си избера подходящата карта LTE или 4G, така че примерно ако си взема устройството с мен при пътуване да мога да използвам мобилните данни във всяка една страна от ЕС.

Разбира се винаги мога да включа телефон с Андроид в USB порта на който и да е RouterBoard и да използвам телефона като модем и съм го правил, но тези устройства предизвикват интереса ми и се замислям за едно такова. Искам да си му сложа една карта само за данни и да си го използвам като мобилен рутер, но с много повече възможности като VPN например. Би било много добро решение за всеки един администратор в работата му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.