Jump to content

Липса на LAN ports baluns?

trapatoni

Recommended Posts

Здравейте, не съм много запознат с хардуерната част на рутерите и лан портовете, но съвсем базово, всякакви рутери, които съм имал или виждал, са имали зад лан портовете в платката едни големи дълги черни елементи, мисля, че се казваха baluns, като някаква защита или не съм сигурен, едни черни редици и всеки порт минаваше през тях.
Сега на новия ми микротик гледам че няма такива неща, а гледам и на други нови рутербордове липсват.

Това спестяване от защити ли е нещо или и каква е идеята да ги има или няма?

• Administrator

Кой модел визирате ? Мрежови филтър-трансформатор има такива интегрирани в RJ45 куплунга !

hAP Ac2. Да, нещо такова беше, но самите куплунги на снимките ми се струват малки да поберат тези елементи директно вътре и да са невидими.

(и защо ми говориш на Вие ? ...)

Edited by trapatoni

• Administrator

Последното е по инерция :)

Инак то си ги има на този модел, ако се не лъжа първи порт е със самостоятелен, а другите са с общ ! Та няма как да не ги видиш, само ако гледаш от грешната страна ?

преди 17 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Инак то си ги има на този модел, ако се не лъжа първи порт е със самостоятелен, а другите са с общ !

Виждат се къде е общия на снимката по-долу.

88870085a7fbf7511c47653118159194.JPG

Тези да, но те са hEX. Аз говорех за Ac2.

Всъщност май наистина има, но няма много и ясни снимки в нета, които да намирам, общо взето от тази. и там от лепенките не се вижда ясно. Но погледнато от обратната страна, по спойките май става ясно, че редицата е точно това, а RJ45 куплунгите са плитки и малко извън платката, затова май останах с такова впечатление :) . Явно без тия елементи не може все пак.

• Administrator

Е то няма начин просто да няма т.е. как ще функционира инак :) . Има единствено вариант да е интегриран в куплунга !

преди 2 минути, trapatoni написа:

Явно без тия елементи не може все пак.

Именно ?

Ясно, мерси :) .
Еми така е, знанията ми по този въпрос не бяха твърди, и объркваща снимка в нета беше достатъчна да породи съмнение в мен за някаква "фалшификация" ? . Самото рутерче ми се стори доста дребно, а аз обичам едрите и тежки неща, и малко като играчка тва ? ..

На медните портове трябва да има. На SFP портовете няма.

Тук се вижда вече по-добре - TR401 се води май общия.

ijzuk5fkghrn1votvlxrtg5j_3g.jpeg

• Administrator

То модела се не вижда от лепенката , но има допълнителен за 1ви порт както и предполагах " dragon well ", заради PoE функциолността му .