Ориентирал съм се към въпросната машинка. Искам просто мнения от вас специалистите. Имам интернет зала с 16 компютъра. + 3 Ип камери. От доста време се каня да сменям рутера, защото за сега карам с Тъп линк 740. определено на моменти , мрежата почва да лагва, особено когато някой почне да гледа или да тегли филм с торент. Сега се забелязва и при ъпдейт на някоя игра а те пускат такива през два дена. Това което съм замислил със смяната на този рутер, е вече да премина на гигабитова мрежа, т.е. вместо да купувам и рутер и суитч (гигабитови), мисля да взема това чудо на Микротик. (интернета ми е на оптика.) Wi-fi -то не ми е приоритет, но не може без него.... Това което ме притеснява е дали това ще ми свърши работа. искам да лимитирам скоростите поравно на всички компютри. И също така ме притеснява самото конфигуриране, никога не съм работил с Микротик.
Question
bubolin4o
Ориентирал съм се към въпросната машинка. Искам просто мнения от вас специалистите.
Edited by bubolin4oИмам интернет зала с 16 компютъра. + 3 Ип камери.
От доста време се каня да сменям рутера, защото за сега карам с Тъп линк 740. определено на моменти , мрежата почва да лагва, особено когато някой почне да гледа или да тегли филм с торент. Сега се забелязва и при ъпдейт на някоя игра а те пускат такива през два дена. Това което съм замислил със смяната на този рутер, е вече да премина на гигабитова мрежа, т.е. вместо да купувам и рутер и суитч (гигабитови), мисля да взема това чудо на Микротик. (интернета ми е на оптика.) Wi-fi -то не ми е приоритет, но не може без него....
Това което ме притеснява е дали това ще ми свърши работа. искам да лимитирам скоростите поравно на всички компютри. И също така ме притеснява самото конфигуриране, никога не съм работил с Микротик.
29 answers to this question
Recommended Posts