Jump to content
  • 0

hotspot и мрежов принтер

hasty

Question

Здравейте, 

Имам следния проблем - реших да огранича престоя на синковеца пред компютъра, като му разрешавам само по 2ч. на ден в определен интервал от време. До тук ОК. всичко се получи с един хотспот и малко четене в нета. Да, ама се оказа, че принтера остана в хотспот мрежата и от другите устройства не мога да принтирам, а файловия сървър е извън хотспота и филмчетата увисват. Въпроса ми е как да направя така, че всички, независимо от коя мрежа са , да могат да ползват принтера и сървъра?

P.S.

имам микротик от месец, така че моля не ме съдете строго! ?

1410468090_Bitmap.thumb.jpg.1411d17a7b201d5c86bb03adf3ebc95f.jpg

Edited by hasty

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Може да го направиш с правило във firewall-a като ползваш опцията за време в extra, аз съм направил подобна схема. И няма да имаш нужда от хот спот и други схеми.

1.png

2.png

Edited by lcfr

• 0
  • Administrator

Затова има KID CONTROL ползвай нея и не се занимавай с хотспот-а за тази цел.

• Like 1
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Първо направи IP адресите от DHCP Server статични с цел винаги устройствата ти да получават едно и също IP  и след това в Hotspot (IP Bindings) им дай байпас с IP и MAC. По такъв начин ще имаш достъп до принтери и др. устройства без да минават през хотпсот.

• 0

Другия вариант е да добавиш адреса на принтера в Ip bindings и да му зададеш baypassed.

p.s  msboy вече е предложил това решение и поста ми се дублира с неговия. Не съм дочел всички постове, за което се извинявам.

Без име.png

Edited by Стоян Иванов

• 0

Благодаря на всички за отговорите. Ще пробвам предложеното тук. Да обясня защо ползвам хотспот, а не кид контрол или друго - защото мога да огранича времето на ден да е точно 2ч. и тези 2ч. да си ги ползва както и когато желае - на час по лъжичка - сумарно. Ако има друго решение, с което да мога да го направя - отворен съм за предложения.

Edited by hasty