Към съдържанието

- - - - -

Нужда от съвет

• Please log in to reply
10 отговора на тази тема

#1 sftt

sftt

Потребител

• ISP
    Topics 17
  • МестоположениеИспания:

Публикувано 29 януари 2011 - 01:23

Здравейте, имам следния въпрос ако някой може да ми помогне с една конфигурация за ХОТСПОТ.Микротик вер. 3.хх  х86.Въпроса ми е следния как да направя следната работа.

МТ.----eth1 ---------------- linksys wrt54gl soft. dd-wrt
Така че линксиса да ми служи като антена за хотспота а афтентикацията да се извършва на микротика където е дефакто хотспота.Доста изчетох за хот спота но отговор на моя въпрос не намерих.Предполагам чр може би нещо от рода на EoIP Tunnel .

#2 danielskiii

danielskiii

Разбирач

• Потребители
    Topics 73
  • Местоположениебългария - Варна:

Публикувано 29 януари 2011 - 08:18

спираш дхцп-то на линксис-а
правиш настройките от винбох за хотспот- сервер
и закачаш мт-то на някой от лановете на линксис-а
или ако искаш да ти ги настроя дай на лс логин и пасс за мт-то

#3 sftt

sftt

Потребител

• ISP
    Topics 17
  • МестоположениеИспания:

Публикувано 29 януари 2011 - 14:00

Значи не това ми трябва даниелски. Пуснал съм хотспот на микротик раздава си ип-та от дхцп-то скоростите съм ги настроил , но въпроса ми е .Дали линксиса може да се ползва като вид ( вифи карта ) , тоест да приема и предава сигнала до цялата афтентикация да се извършва на микротика който е зад него. Имам и още един въпрос кой шейпър ползвате за хот спот системата защото от страниците на вики ония който е даден не прави нищо.Благодаря ви предварително.

#4 naskonux

naskonux

Потребител

• Потребители
    Topics 1
  • МестоположениеРусе:

Публикувано 29 януари 2011 - 14:20

Виж дали на линксиса имаш опция AP Bridge, ако не решението е TL-WA501G. Може да избереш и по-мощно, в зависимост от това колко хора ще се закачат и за каква скорост си говорим. Поразрови се във форума има доста сходни теми 8)

#5 sftt

sftt

Потребител

• ISP
    Topics 17
  • МестоположениеИспания:

Публикувано 29 януари 2011 - 14:48

Linksisa има тази опция а форума вече и темите му знам на изус но точно за това не е писано. Ако знаеш как да стане пиши щото аз вече не знам пробвах и с неговия хотспот на линксиса но нрщо нр става това корто аз искам.  :-\  А на сървъра няма как да му сложа Вифи карти защото просто не може няма място .

#6 danielskiii

danielskiii

Разбирач

• Потребители
    Topics 73

Публикувано 29 януари 2011 - 16:23

значи за да го ползваш кат вифи карта от настройките на дд-врт го пусни в режим ап
на линкис-а спираш dhcp за да не се бърка със дхцп сървара на микротика и кабела от микротик-а го слагаш в някой от лан-портовете на рутера !

#7 sftt

sftt

Потребител

• ISP
    Topics 17
  • МестоположениеИспания:

Публикувано 30 януари 2011 - 23:47

Стана мерси  8) , а кой шейпър ползвате за хот спот системата защото от страниците на вики ония който е даден не прави нищо

Цитат

значи за да го ползваш кат вифи карта от настройките на дд-врт го пусни в режим ап
на линкис-а спираш dhcp за да не се бърка със дхцп сървара на микротика и кабела от микротик-а го слагаш в някой от лан-портовете на рутера !

#8 111111

111111

Разбирач

• Администратор
    Topics 79
  • МестоположениеСофия/Рим:

Публикувано 31 януари 2011 - 00:53

hotspot системата на микротика си има шейпър който си работи коректно
задават се съответните скорости в профила или user manager в зависимост кое се ползва

#9 sftt

sftt

Потребител

• ISP
    Topics 17
  • МестоположениеИспания:

Публикувано 31 януари 2011 - 14:41

Да съгласен съм с теб но не е точно така ,по мое скромно мнение мямаш ли шейпър както трябва двама торентджии да ти кацнат и до там си (тествано е) . А с това от вики http://wiki.mikrotik...yer-7_protocols има подобрение е малко е до преработено но ми се наложи доста време да му отделя .

Цитат

hotspot системата на микротика си има шейпър който си работи коректно
задават се съответните скорости в профила или user manager в зависимост кое се ползва

#10 danielskiii

danielskiii

Разбирач

• Потребители
    Topics 73

Публикувано 31 януари 2011 - 15:25

дай един скайп да ти обясня ?

#11 111111

111111

Разбирач

• Администратор