Jump to content

Два Rocket-a се свързват на 10 Mbps


Асен Нейков

Recommended Posts

Здравейте, 

  Имам проблем с два Rocket-a - M5 и М2, свързани с пач кабел помежду си, чрез пое адаптерите. Когато скоростта на лан-а е на автоматичен режим, двете устройства се свързват на 10 Mbps -Full Duplex и след известно време порта започва да си сменя състоянието - 100 Mbps - 10 Mbps всяка секунда. Положението се оправя,  когато на едното устройство му задам 100 Mbps- Full duplex, но тогава порта на второто ап, което е в автоматичен режим остава на 100 Mbps- Half duplex. До момента съм сменил едното АП, двата пое адаптера и пач кабела между тях. Смятам в най- скоро време да елиминирам дългите FTP-та, като пусна захранване директно до стълба. И двете устройства са с фърм  XM.v5.6.6. Иска ми се да си спестя суич между двете устройства, за да няма още есдно устройство, за което да се грижа. Благодаря предварително на отзовалите се.

Схемата е следната: От единия рокет върви 50 метра FTP -> пое адаптер -> пач кабел от единия адаптер до другия -> още 50 метра FTP до втория рокет. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А и още един въпрос какво става след ръчно задаване на 100 мегабита дуплекс на и двете устройства.И още едно питане пробвал ли си да сложиш еди суич по средата хей така за идеята .то той ще компенсира лошо рж донякъде или лоша връзка А инак винаги съм избягвал дълги линйи от рокети нанота,мое лично мнение е че не се справят с дълги линйи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При ръчно зададени ако има проблем някъде ще започне да губи пакети. За дължината си е така но понякога няма начин но има качествени кабели.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато и двете са на full duplex, няма връзка. Едното от двете трябва да е на half-duplex, за да работят. Бури има постоянно, за това съм предвидил гръмозащити и колове за земно. Кабелите съм ги прозвънил с лан тестер, RG-тата са сменени няколко пъти. Мисля преди двете ап- та да сложа един рутерборд направо и съм подбрал модел, който е с пасивни пое портове. Не знам до колко е удачно, но идеята е да сведа захранващите блокове до един и той ще е 24 волта с акумулатори, освен ups-a.Искам да отпаднат всички останали съмнения, за да сменя и другия рокет.

Редактирано от Асен Нейков
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На входа на лановете има защитни диоди които при дефектиране проявяват тези симптоми. Аз лично не бих ползвал борд, а един суич сс8п като му се ползват 2 та пое порта и се захрани с 24в.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами както каза колегата сложи един суич само за пробата до не смененото ап хубаво е при такива дължини да има а за прозваняването на кабелите най добре е не лан тестер а мултицета да се провери линията по всяка жичка .Но както каза колегата често този проблем се проявява от изгарянето на защитните диоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.